Onvoorwaardelijk bod.

Door middel van de raadsbrief van 28 juni 2021 geeft de gemeente een groot aantal documenten vrij die betrekking hebben op het REZ.

De belangrijkste twee zijn de Anterieure Overeenkomst van 23 oktober 2018 en het gunningsbesluit van 16 mei 2017.

In het gunningsbesluit doet Orez bv een ONVOORWAARDELIJKE bod, dat 2.65 miljoen euro hoger is, dan het bod dat uiteindelijk in de Anterieure Overeenkomst zal worden vastgelegd.

Waarom accepteert de gemeente een bod dat 2.65 miljoen euro lager is dan het oorspronkelijke ONVOORWAARDELIJKE bod?

Het antwoord daarop ligt besloten in het door het college geheim verklaarde taxatierapport.

De gebiedswaarde in het taxatierapport was geraamd op 10.6 miljoen. De ontwikkelingskosten waren geraamd op 12.2 miljoen, wat er op neerkwam, dat de gemeente 1.6 miljoen zou moeten betalen om het gebied te ontwikkelen.

Onaanvaardbaar voor de gemeente.

De kunstgreep die vervolgens werd toegepast, was om 1.9 miljoen opbrengst uit de toeristenbelasting en zwembadcompensatie op te tellen bij de geraamde inkomsten uit grondverkoop, waardoor er een “plus” ontstond van 3 ton.

Een bedrag, dat dicht genoeg lag bij het bedrag Orez had geboden voor de grond (€ 335.000,-), waarop het college concludeerde, dat het door Orez gedane bod niet anders dan marktconform kon zijn.

De voor de hand liggende gang van zaken zal zijn geweest, dat de taxateur een door de gemeente gewenste uitkomst (ongeveer 3 ton) heeft gekregen. Immers, de gemeente wilde kost wat kost het bod van Orez marktconform verklaren.

Waarop de taxateur zo met cijfers heeft zitten goochelen, dat ze op die drie ton uitkwam, waarbij de gemeente het voor lief nam, dat ze minder zou ontvangen dan het onvoorwaardelijke openingsbod van Orez.

Het moet een doelbewuste keuze zijn geweest, die voor de raad geheim kon worden gehouden door het taxatierapport geheim te verklaren.

Feit is, dat op basis van reeds openbaar gemaakte documenten, die ik hierboven heb genoemd, bewezen kan worden, dat de gemeente uiteindelijk een bod accepteerde, dat aanzienlijk lager was dan het ONVOORWAARDELIJKE openingsbod dat ze had gekregen

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: