Voor een dubbeltje.

Hoewel het iedereen inmiddels wel duidelijk moet zijn, dat het college haar macht misbruikt heeft, wil dat niet zeggen, dat de raad bereid zal zijn om de stappen te nemen, die leiden tot het ongedaan maken van dat misbruik.

Zolang er vanuit de samenleving geen druk wordt uitgeoefend, blijft de kans groot, dat de raad er voor blijft kiezen om de kwestie te laten doodbloeden.

We hebben het dan over de doofpot variant. Een belangrijk onderdeel van die variant bestaat uit de inwoners er van te overtuigen dat, ”bezwaar maken tegen de gang van zaken uiteindelijk niets zal opleveren”.

Waardoor het beter is niets te doen en de kwestie te laten voor wat ze is.

Ook Enkhuizers zijn (net als de meeste moderne Nederlanders) notoire kat uit de boom kijkers, die niet gauw in geweer zullen komen als het eigenbelang er niet mee is gemoeid.

Maar als de gemeenteraad bij de Europese Commissie klaagt over de door haar college verleende ongeoorloofde staatsteun, dan lijkt me de klacht gegrond.

Teruggave van het onrechtmatig verkregen bijstand, zoals dat ook van gewone burgers kan worden geeist, lijkt me dan niet buiten bereikt te liggen.

Vervelend misschien voor de bevoordeelde rechtsopvolger van Orez bv, maar aan de andere kant, wie voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, of wie het onderste kan wil hebben, moet niet opkijken, als hij uiteindelijk de deksel op zijn neus krijgt.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: