Misbruik van bevoegdheden.

Het heeft geen zin om nog langer om de hete brei heen te draaien. Wat ik in de laatste paar dagen in mijn columns naar voren heb gebracht kan maar tot één conclusie leiden.

Namelijk, dat het college van Enkhuizen zich, bij het aangaan van de overeenkomst met Orez bv, schuldig heeft gemaakt aan misbruik van bevoegdheden.

Door de gebieden, noodzakelijk voor het inrichten van de plandelen camping en villapark, ver beneden hun eigenlijke waarde aan Orez bv te verkopen.

Hetgeen volgens de richtlijnen van de Europese Commissie aangemerkt dient te worden als “ongeoorloofde overheidssteun” en door de commissie strafbaar is gesteld.

Het bewijs hiervoor bevindt zich in een tweetal taxatierapporten van dit gebied. Een rapport gemaakt in opdracht van de gemeente en een rapport gemaakt in opdracht van Orez bv.

Het laatste rapport raamt een gebiedswaarde die 20 miljoen hoger is dan de door de gemeente gehanteerde waarde bij de verkoop van het gebied.

Verder is dit bewijs voor de raad ter inzage gegeven per 28 juni 2021. Daarnaast heb ik op dit blog aangeven welke maatregelen er door de raad op korte termijn zouden moeten worden genomen.

Een strafrechtelijk onderzoek naar het misbruik van bevoegdheden door het college en tevens een onderzoek naar de mogelijkheden tot ongedaan maken van de geleden schade.

Het zal duidelijk zijn, dat het college niet de aangewezen instantie is om beide onderzoeken uit te voeren.

Als gezegd, de definitieve feiten zijn sinds 28 juni beschikbaar gesteld, het is nu aan de raad om er kennis van te nemen en op basis van die kennis (en niet zoals men gewoonlijk doet op basis van vooroordelen) te acteren. Mijn werk zit er op.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: