Spijkers met koppen slaan.

Zoals ik in mijn column van gisteren constateerde, moet het voor de raad (die inzage heeft gehad in het taxatierapport van het college en in dat van Orez bv), inmiddels volkomen duidelijk zijn, dat de door het college als marktconform voorgestelde gebiedswaarde (10 miljoen) in geen enkel opzicht vergelijkbaar is met de gebiedswaarde, die Orez bv heeft laten berekenen (30 miljoen).

Zodat de bewering van het college, dat het recreatieoord onder marktconforme voorwaarden is verkocht, op losse schroeven is komen te staan en niet langer kan worden volgehouden.

Maar, dat in plaats daarvan sprake is geweest van ongeoorloofde overheidssteun bij de verkoop van het recreatieoord aan Orez bv.

Omdat de raad (op verzoek van het college) de inhoud van het taxatierapport van het college geheim heeft verklaard, wordt ze geacht om zich niet over de inhoud van dat rapport uit te laten, totdat ze die (zelfopgelegde zwijgplicht) weer heeft opgeheven.

Maar de noodzaak tot zwijgen over de inhoud van het door het college goedgekeurde taxatierapport vormt natuurlijk geen beletsel om (in een speciaal te beleggen raadsvergadering) de maatregelen te treffen, die op korte termijn noodzakelijk zijn.

Allereerst het opheffen van de zelfopgelegde zwijgplicht ten aanzien van wat taxatierapport van het college.

Ten tweede een besluit nemen over de wenselijkheid van een strafrechtelijk onderzoek naar de manier waarop het taxatierapport tot stand is gekomen.

Ten derde een opdracht te verstrekken om te onderzoeken, of en in hoeverre de geleden miljoenenschade ongedaan gemaakt kan worden.

Er zullen door de raad in ieder geval spijkers met koppen moeten worden geslagen, om de inmiddels ontstane reputatieschade verder te beperken.

PS,

Aangezien een aanzienlijk deel van de raad weigert om kennis te nemen van wat ik schrijf, zullen mijn (aan hen gerichte emails met een link naar mijn bericht) als spam worden behandeld. Die filter kan worden ontlopen als u als afzender fungeert. Gebruikt daarvoor de Email of de WhatsApp knop. Stuur een bericht eerst naar uzelf, zodat u weet wat u verstuurd.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: