Resultaat van bemoeienis.

In de krant van vandaag wat aandacht voor de indeling van de camping en de mening daarover van twee raadsleden, Buit en de Jong. De vraag is alleen, of men hier niet voor de zoveelste keer een een put probeert te dempen, nadat het kalf is verdronken.

Ooit had Enkhuizen 175 kampeerplekken voor passanten, dat zijn er nu nog 33 plus een paar tenten. Het passantendeel van de camping. De eigenlijke camping (de rest is, of wordt op termijn een park voor recreatiewoningen) ligt in het gebied dan in oorsprong bedoeld was als openbaar gebied.

Het passantedeel bestaat uit de nummers 100 tot 126 voor campers en 127 tot 138 voor caravans. Ter hoogte van 103 is doorbraak gemaakt naar een voorlopig tentenveldje tussen campers en de walkant. Op het oorspronkelijk tentenveldje zijn inmiddels recreatiewoningen geplaatst.

Als toelichting op de bovenstaande plattegrond. De toegang tot de camping is de rood gekleurde Immerhornweg die langs de sportvelden voert. De weg NA de slagboom is niet langer openbare weg, maar maakt deel uit van de camping.

Tussen de passanten plekken en de Immerhornweg ligt een lichtgeel gekleurde weg, die nu nog dienst doet als onverharde bouwweg. Ze begint bij de tijdelijke opgang aan de Noorderdijk tegenover Peijnenburg en komt uit op de Kooizandweg. Het is de bedoeling dat als het villapark is aangelegd ze dienst gaat doen als wandel en voetpad.

De groene strook aan de rechterkant van de plattegrond is een wandelpad dat langs de kust loop tot aan de Noorderdijk.

De RvS heeft haar besluit gebaseerd op onderstaande situatietekening die nogal afwijkt van de situatie ter plekke.

Verschil met de bestaande situatie. De passantencamping is nu openbare weg die naar het oosten afbuigt en daar eindigt in een keerlus. Het fietspad buigt niet meer af om links van de parkeerkoffers te lopen, maar loopt gewoon rechtdoor. Het gebied tussen fietspad en strand is openbaar gebied waar jeu de boules en een ontmoetingsplek stond gepland.

Volgens dit wegenplan is er meer parkeerruimte voor strandbezoeker en staan de campers haaks op de openbare weg die eindigt in de keerlus. Voor caravans en tentjes is sowieso geen ruimte ingecalculeerd.

Volgens Droomparken manager Thomas de Boer is de “landingsbaan” (hij bedoelt het huidige passantendeel van de camping neem ik aan) een tijdelijke voorziening en zal er op de kustboog ruimte komen voor 40 passanten, waarvan 25 campers.

Daar staan ook de onderkomens voor de zeilschool gepland, dus ik moet eerst nog maar zien of de bestaande passanten plekken worden opgeheven en dat er nieuwe voor in de plaats komen op de kustboog.

In oorsprong was de kustboog openbaar gebied, zoals het huidige passanten deel van de camping deel uitmaakte van openbaar gebied. Echter, als gevolg van de ruimte honger van het recreatiewoningen segment, wordt wat ooit als zijnde openbaar werd aangeduid, meer en meer opgeofferd aan particuliere belangen.

Maar goed, de raadsleden Buit en de Jong hebben aangekondigd dat ze hun leven zullen beteren. Nadat ze zich jaren nergens mee hebben bemoeit, gaan ze zich nu bemoeien met de exploitatie van een camping, die niet langer eigendom is van de gemeente en op grond die evenmin eigendom is van de gemeente. Ik ben benieuwd naar de resultaten van hun bemoeienis.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: