Eindelijk uitspraak.

Woensdag is het zover en doet de Raad van State uitspraak. Waarover is me niet helemaal duidelijk.

De inhoudsindicatie luidt als volgt:

Bij besluit van 29 oktober 2019 heeft de raad het bestemmingsplan “Enkhuizerzand en IJsselmeergebied” vastgesteld. In de plantoelichting staat dat ondanks de goede ligging tussen de binnenstad en het IJsselmeer op dit moment onvoldoende gebruik wordt gemaakt van de potenties van het recreatiegebied Enkhuizerzand.

De uitstraling van bijvoorbeeld de stranden en ligweiden, de versnipperde parkeergelegenheid en de kwaliteit van de openbare voorzieningen bieden onvoldoende verblijfskwaliteit. De betekenis als recreatiegebied voor de regio is daardoor onvoldoende.

Er is daarom dringend behoefte aan een kwaliteitsverbetering, uitbreiding van het aanbod aan verblijfsrecreatieve voorzieningen, een betere opbouw van het gebied en een sterkere binding met de historische stad.

Het plan strekt tot een samenhangende herontwikkeling van het recreatiegebied teneinde de ruimtelijke kwaliteit ervan te verbeteren. Het plan voorziet in het bijzonder in een vergroting van het strand.

In de persaankondiging staat o.a. te lezen:

Hiertegen is de IJsselmeervereniging in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Zij is het niet eens met de bouw van het vakantiepark. Ze strijdt voor een open zicht op het IJsselmeer en voert aan dat het vakantiepark het beschermde natuurgebied en de flora en fauna in de omgeving aantast.

Ook zou het park te veel stikstof uitstoten. De Afdeling bestuursrechtspraak heeft de zaak op 30 november 2020 op zitting behandeld.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: