Stukken beter voorstaan.

Het nieuwe WOB verzoek, waar ik gisteren over schreef is inmiddels door Bob Sikkema ingediend, zodat ik me daar geen zorgen meer over hoef te maken.

Uiteraard zal zijn verzoek worden afgewezen. De redenen voor die weigering zijn al geruime tijd geleden vastgelegd. Zodat mag worden aangenomen, dat het college in staat zal zijn om zijn verzoek binnen de daarvoor gestelde termijn (vier weken) af te wijzen.

Waarna de reden voor die afwijzing (ter beoordeling van haar rechtmatigheid) kan worden voorgelegd aan de bestuursrechter.

Omdat Bob me heeft laten weten dat hij vastbesloten is om aan de aanstaande verkiezingen deel te nemen, heb ik hem gewezen op de mogelijkheid om zich via dit blog te profileren door er opiniestukken op te plaatsen.

Frank van Gangelen, commissielid van EV! heeft al eerder van die mogelijkheid gebruik gemaakt, zodat Bob de tweede columnist op dit blog wordt. Ik heb nog één plek over, dus wie mee wil doen aan de verkiezingen en via mijn blog zijn opinies naar buiten wil brengen, stuur een mail naar pimsep@mail.com.

Prietpraat was en is bedoeld als instrument voor het naar buiten brengen van opinies en de publieke discussie daarover mogelijk te maken. Dat waren tot nu toe hoofdzakelijk mijn opinies, maar het lijkt me een verrijking, als daar ook de opvattingen van anderen aan kunnen worden toegevoegd.

Ik vermoed, dat de meeste van ons zullen zijn opgevoed met de stelregel dat je maar beter niet over politiek kunt praten, omdat dit alleen maar tot ruzie leidt.

Misschien dat onze opvoeders er beter aan hadden gedaan om ons te leren hoe we over politiek zouden kunnen praten zonder ruzie te maken. Dat hadden we er nu (vanuit politiek oogpunt gezien) stukken beter voor gestaan.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Stukken beter voorstaan.”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: