Nieuwe plek.

Ooit had Enkhuizen twee “jeu de boules” verenigingen.

De Drommedaris (hoe weten ze het altijd weer te bedenken) en de Petanque Vereniging Enkhuizerzand.

De vrouw van de oprichter van PVE was Francaise, vandaar de chique naam. De PVE had zelf een paar banen aangelegd bij het zwembad en speelt daar nog steeds.

De Drommedaris, na een conflict over gevulde koeken met DTS en stroeve onderhandelingen met de gemeente over uitbreiding, is uiteindelijk naar Broekerhaven verhuisd. Waar de gemeente Stede Broec in het Nassaupark grond beschikbaar had gesteld om banen aan te leggen.

Met de ervaring van Frankrijk op zak leek het me leuk als je ook in Enkhuizen ergens in het stadshart kon spelen. Nergens plek natuurlijk, totdat ik een keer over de muur keek, die de achtertuin van het oude weeshuis afscheidt, van het parkeerterrein bij de Hub0.

Prachtige strook gras, die nodig gemaaid moest worden, maar waar je volgens mij makkelijk 8 banen zou kunnen aanleggen. Dus de gemeente gevraagd of ze eventueel medewerking zouden willen verlenen door dat stukje de grond ter beschikking te stellen.

Namens toenmalig wethouder Boland reageerde ambtenaar Van Reijswoud (wat is de wereld toch klein en overzichtelijk) dat het budget van de wethouder de aanleg van jeu de boules banen niet toeliet.

Daar had ik ook niet om gevraagd, alleen om het ter beschikking stellen van de grond, maar daarmee kwam een einde aan mijn poging het spelen van jeu de boules in de binnenstad mogelijk te maken.

Op de plek waar we nu nog steeds spelen (bij het zwembad) wil Droomparken een receptie voor haar recreatiepark bouwen.

We zullen dus moeten verhuizen, de vraag is alleen waar naartoe. Daarover een volgende keer.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: