Andere hobby’s ?

Wat, door het gekrakeel op Facebook over het gebruik van een foto, niet echt uit de verf is gekomen, is mijn opvatting, dat er door B&W van Enkhuizen (destijds) onder valse voorwendselen een Anterieure Overeenkomst is afgesloten.

Met Orez bv. Over de herinrichting van het recreatieoord. Inclusief de vergunning voor het aanleggen van een camping en twee vakantieparken.

Het valse voorwendsel berust op de bewering van het college, dat een door Orez bv gedane bieding marktconform was.

Vergelijking tussen cijfers van de taxatie van de gemeente, met die van een andere (in opdracht van Droomparken) uitgevoerde taxatie, levert een verschil in waarde op van 20 miljoen voor dezelfde plandelen.

Tussen de beide taxaties zit een tijdsverschil van ongeveer twee jaar, maar dat kan geen verklaring zijn voor het verschil van 20 miljoen.

Een dergelijk groot verschil maakt de weg vrij voor aangifte bij de Europese Commissie. Vanwege ongeoorloofde steun van de overheid. Door B&W van Enkhuizen en geleverd aan Orez bv en haar toenmalige eigenaren.

Steun, voorbereid onder burgemeester Baas, verstrekt onder burgemeester Albertine en tot dusver geheim gehouden onder burgemeester Eduard van Zuijlen.

Het doen van aangifte bij de Europese Commissie lijkt me primair de taak van de instantie die geacht wordt toezicht te houden op B&W. De gemeenteraad van Enkhuizen.

Die is namelijk in staat om de getallen, die ik voor mijn berekening heb gebruikt, op juistheid te controleren.

Ik heb in het verleden geschreven, dat plichtverzuim van de raad plichtsverzuim van het college uitlokt.

Column in het NHD

Ik zou die uitspraak (gezien de recente gebeurtenissen) willen modificeren tot “Plichtsverzuim van de raad, leidt vroeg of laat tot wetsovertredingen door het college”.

Bleven de kosten voor de gemeente in het verleden beperkt tot tienduizenden euro’s, het volharden in dat plichtsverzuim door de gemeenteraad heeft ons nu enkele miljoenen gekost en het is maar helemaal de vraag, of dat verlies ooit zal worden gecompenseerd.

Hoe dan ook, ik ben er klaar mee. Mijn taak zit er op. De feiten zijn blootgelegd. Het is aan de raad en haar electoraat om te doen wat nodig is. Ik ga wat meer aandacht besteden aan andere hobby’s, zoals schaken en jeu de boules.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Andere hobby’s ?”

    1. O, ik blijf, waar nodig, doorgaan met de dingen bij hun naam te noemen, maar niet langer in de hoop dat ik daarmee iets of iemand kan overtuigen. Je kunt een paard nu eenmaal wel naar het water leiden, maar niet dwingen om te drinken en tegen domheid strijden zelfs de goden tevergeefs. 😉

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: