Tureluurs worden.

Gisteren wezen kijken op de camping. Bijna geen open plekken meer, dus eind van dit seizoen zal alles wel op zijn plaats staan.

De plek voor afvalcontainers is nu verplaats naar een plek aan de onderkant van de dijk en sluit daarmee ook het wandelpad langs kustlijn af.

In theorie is alles toegankelijk, maar alleen te voet en in de praktijk wordt je op subtiele wijze te verstaan gegeven, dat je er eigenlijk niks te zoeken hebt. Ik ben dan ook benieuwd of het nieuwe Strandpaviljoen net zo’n succes zal worden als het oude.

Het passanten deel van de camping is huilen met de lamp op. Een stuk of vier campers en drie caravans midden in het hoogseizoen. Is ook een sfeerloze plek die naar ik aanneem binnen de kortste keren zal worden omgetoverd tot een ruimte voor extra recreatiewoningen.

Zoals ik in “Plandeel camping” schreef leveren permanente recreatiewoningen veel meer op dan de passantenplekken op de camping en voor dat je het weet staan de campers weer op het Dirk Chinaplein en elders in de stad.

De parallelweg, chique naam voor een doodlopende weg met links en rechts parkeermogelijkheden voor bezoekers aan de sportvelden en het strand, is klaar.

Nu nog even het strand aanleggen, waar (op zijn vroegst) het volgende voorjaar mee kan worden begonnen.

Ook de contouren van de nieuwe toegang tot de Immerhornweg zijn nu voor iedereen zichtbaar. De aansluitingen boven op de dijk zal (behalve voor fietsers) komen te vervallen.

In de toekomst zal het autoverkeer alleen maar rechtdoor de dijk af kunnen en dan (ter hoogte van de Dindua ingang) linksaf naar de Immerhornweg.

Werkzaamheden aan de bestrating van deze nieuwe toegang liggen al enige tijd stil, omdat er (te laat natuurlijk) bezwaren zijn ingebracht door de sportverenigingen.

Maar de vergunning hiervoor is al in december verleend, dus verwacht ik niet dat er nog veel zal veranderen.

Tegelijkertijd moeten ze bij Droomparken tureluurs worden van de Enkhuizer gewoonte om het paard achter de wagen te willen spannen, ofwel protesteren, nadat de termijn daarvoor al is verstreken en de kaarten zijn geschud en gedeeld.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: