Haan die kraait

O.k, het door mij geconstateerde vergrijp is dus, ongeoorloofde staatssteun van ten hoogste 20 miljoen euro. Het vergrijp zelf laat zich eenvoudig vast stellen, de hoogte van het bedrag wat minder.

Laten we het daarom houden op de helft, 10 miljoen. Genoeg geld om (als raad) een stap extra te zetten om deze onrechtmatige verspilling ongedaan gemaakt te krijgen, maar daartoe heb ik de raad nog geen aanstalten zien maken.

De raad loopt gedwee achter het college aan, dat inmiddels het bureau, dat het taxatierapport opstelde, heeft opgedragen een smoes te verzinnen, die de raad er van zal overtuigen door te gaan op de ingeslagen weg.

Het doodzwijgen van de onregelmatigheden bij het onderhands verlenen van een vergunning tot de stichting van een vakantie villadorp en een camping.

Een belangrijke rol daarin zal toebedeeld zijn aan het juridisch advies over de vraag in hoeverre het mogelijk is het onrechtmatig verkregen bedrag terug te vorderen. Ik neem aan dat dit negatief zal zijn.

Niet omdat het juridisch onmogelijk zou zijn het onrecht ongedaan te maken, maar omdat bij een poging daartoe ook de rol van de gemeente ter sprake zal worden gebracht. Hetgeen tegen elke prijs voorkomen moet worden.

Dus zullen, na vertrouwelijk beraad in besloten kring, college en raad tot het besluit komen af te zien van terugvordering van het onrechtmatig verkregen bedrag.

Zoals ik al vaker schreef, raad en college zullen ten koste van alles hun eigen reputatie in stand proberen te houden.

Die kosten komen in dit geval neer op 10 miljoen, maar wat zou het, zo lang er maar één haan is, die er naar kraait.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: