Plandeel camping.

Het verschil in grondwaarde voor het villapark, zoals die door Droomparken is berekend en zoals die voor de gemeente is berekend bedraagt 11 miljoen. In het nadeel voor de gemeente.

Hoe zit het met dat andere plandeel, de camping.

De getaxeerde grondwaarde voor het plandeel camping is € 265.550,- (volgens de taxatie van de door de gemeente ingeschakelde firma Fakton Valuation).

In het door Droomparken verstrekte rapport van Cushman & Wakefield wordt geen berekening voor het plandeel uitgevoerd. Wel vermelding van begrippen die voor het maken van een berekening gebruikt kunnen worden.

De waarde van kavels voor stacaravans wordt gesteld op € 40.000,- om dat er jaarlijks € 2000,- aan sta geld wordt betaald en de kavels op basis daarvan een rendement van 5 % opleveren.

Kavelwaarde voor recreatiewoningen wordt geschat op € 80.000,-. Bij 80 kavels voor recreatiewoningen en 80 voor stacaravans is waarde van het gebied (na het bouwrijp maken en realiseren van de infra- structuur) 9.6 miljoen.

Als je daar de grond voor de passantencamping en de zeilschool bij optelt kom je zonder probleem over de 10 miljoen. Droomparken schat de kosten van het bouwrijp maken en infrastructuur aanbrengen (van een gebied 8 ha groot en met 160 kavels) op 3 miljoen.

Ergo, het bouwrijp maken van de campinggrond levert 7 miljoen op. Het te verkopen deel (de kavels voor recreatiewoningen) zal al gauw 6.4 miljoen opleveren.

Het restant (dat niet wordt verkocht, maar wordt verhuurd) levert een rendement op van 5 % en mag beschouwd worden als een reserve voor de toekomst.

Zodra de eigenaar van een stacaravan zijn bezit wil verkopen kan hij dat alleen aan Droomparken doen. Die beslist dan of hij koopt en tegen welke prijs, of dat de caravan door de eigenaar afgevoerd moet worden, zodat er op de plek (die is vrijgekomen) een recreatiewoning kan worden geplaatst., waarna de kavel het dubbele waard is van wat ze oorspronkelijk waard was.

Samengevat, de taxateur, die de gemeente inhuurt om de grondwaarde (en dus de marktconformiteit van de bieding van Orez) te bepalen komt uit op nog geen kwart miljoen voor het plandeel camping, terwijl ik, op basis van begrippen die de taxateur van Droomparken hanteert, uitkom op 10 miljoen.

In die berekening is de opbrengst uit de verkoop van 80 recreatiewoningen niet meegenomen. Bij een winstpercentage van 10 % zal die opbrengst al gauw meer dan 1.6 miljoen euro bedragen.

Tezamen genomen hadden de plandelen camping en villapark 21 miljoen meer kunnen opleveren, dan ons door het college wordt voorgespiegeld.

Een feit, dat het college nog steeds krampachtig voor ons probeert te verbergen, door haar taxatierapport opnieuw geheim te verklaren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: