Joost mag weten wat.

Op de website van Europa decentraal staat de klachtenprocedure in geval van onrechtmatige staatssteun. De klacht moet worden ingediend bij de Europese Commissie.

Het indienen van een klacht is op zichzelf niet zo moeilijk, de vraag is alleen of de klacht van een groep willekeurig burgers ontvankelijk zal worden verklaard.

Het bevoegde gezag (college en raad) is namelijk er helemaal niet van overtuigd, dat er sprake is van onrechtmatige steun door de (lokale) overheid.

Daar staat tegenover, dat het bevoegde gezag in Enkhuizen wel vaker ongebruikelijke opvattingen verkondigd.

Zo heeft de gemeenteraad kort geleden de bouw van een IKC afgeblazen, omdat de kosten daarvan 2 miljoen hoger waren dan eerder was begroot, maar die ik nog nooit heb gehoord over de miljoenen die we bij de verkoop van het REZ zijn misgelopen.

In de krant van vandaag lees ik dat de gemeenteraad onze SED partners verwijt dat die niet bereid zijn jaarlijks € 360.000,- naar ons over te maken, terwijl we zelf zo mesjogge zijn om elk jaar € 265.000,- naar Droomparken over te maken om het openbaar gebied op het REZ een kwaliteitsimpuls te geven.

Om de bewoners van Droomparken ook nog de kans te bieden om op andere wijze te recreëren dan op een terrasje voor de woning te zitten, moeten er ook faciliteiten in de openbare ruimte gecreëerd worden. Droomparken legt ze aan en de gemeente betaalt ze. Omdat de inwoners van Enkhuizen er ook gebruik van mogen maken.

Kortom het bevoegde gezag in Enkhuizen is volkomen de weg kwijt. Op basis van een gemankeerd (en daarom geheim verklaard) rapport van de firma Fakton Valuation is het REZ voor miljoenen beneden eigenlijke waarde verkocht aan Orez bv.

Daarover een klacht indienen bij de Europese Commissie is in theorie mogelijk, maar omdat de doorsnee Enkhuizer het geen moer kan schelen of de gemeente onrechtmatige steun heeft verleend (door grond beneden haar werkelijk waarde te verkopen, is het mij ook wel gebakken en wacht ik de uitkomst van het “Joost mag weten wat” onderzoek wel af.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: