Wegenplan.

Droomparkmanager Thomas de Boer laat vandaag via het NHD weten dat er maar liefst 1000 m³ zand klaar ligt om het bestaande strand groter, netter en frisser te maken.

1000 m³ staat waarschijnlijk gelijk aan 2000 m², wat ongeveer genoeg is voor een strand van 100 meter lengte en 20 meter breedte.

Verder mooie overzichtsfoto van het gebied en de doodlopende weg met links en rechts parkeerkoffers voor bezoekers aan het strand, de sportvelden en Sprookjes Wonderland.

In het oorspronkelijke plan liep de nu doodlopende weg door, richting de nog aan te leggen landtong en baai met aan het einde een minirotonde. Zie tekening.

Kennelijk weet Droomparken al dat de baai niet doorgaat en dat ze om die reden ook geen rekening hoeft te houden met het oorspronkelijk wegenplan.

In feite was het gebied, dat nu fungeert als passantencamping, oorspronkelijk openbaar gebied. Daarom roep ik al sinds december vorig jaar dat de aanleg van de baai niet doorgaat, omdat er werd afgeweken van het wegenplan dat op de tekening stond. Bovendien circuleerde al geruime tijd het gerucht, dat RWS niet mee wilde werken aan een grondruil.

Dat dit nog niet bekend is gemaakt heeft (volgens mij) te maken met het feit dat de IJsselmeervereniging en het Comité tot behoud van het REZ bezwaar hebben gemaakt tegen wijzigingen van de kustlijn.

Als het bezwaar van Vereniging en Comité gegrond wordt verklaard, dan kan de gemeente tot op zekere hoogte haar handen in de onschuld wassen. Zij wilde wel, maar het mocht niet van de Raad van State.

In dat geval hoeft ze de Enkhuizer bevolking ook niet uit te leggen waarom ze op stel en sprong t.o.v. van Orez allerhande verplichtingen aanging, zonder te weten of ze die wel na kon komen.

Als de aanleg van de baai niet doorgaat, dan blijft er wel heel weinig over van wat er ooit in het vooruitzicht werd gesteld. We hebben het dan over een strand tussen twee Droompark locaties waar behalve de bewoners van het Droompark Enkhuizerstrand ook de inwoners van Enkhuizen gebruik mogen maken.

Overigens, de weg die oostelijk van de lichtgele parkeerkoffers ligt, fungeert nu nog als een bouwweg voor de aanvoer van materialen voor het vakantiepark, maar zal t.z.t. het fietspad/voetpad worden dat langs de camping richting de Noorderdijk gaat.

Daarmee is ook korte metten gemaakt met de illusie van hen (het raadslid Jan Raven o.a.) die nog steeds geloven, dat de afwikkeling van het autoverkeer (van en naar de camping) via de Haling en de Noorderdijk kan plaatsvinden.

Alle autoverkeer met bestemming REZ zal via een nog aan te leggen rotonde Dreef/Noorderweg gaan. Het besluit daarover (en het aan te leggen fietspad naar de sportvelden) is kort geleden voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: