Wel weten wat, maar niet weten waarom.

Door middel van een raadsbrief heeft de gemeente laten weten dat ze een groot deel van de documenten (genoemd in de notie Enkhuizerzand) openbaar heeft gemaakt.

De raadsbrief en openbaar gemaakte documenten zijn hier te vinden.

Wat niet openbaar gemaakt is, is het taxatierapport. De redenen daarvoor staan in de raadsbrief en ik kom daar (in een andere bericht) nog op terug.

Inmiddels wel openbaar is de Anterieure Overeenkomst inclusief de alle daarin vermelde bedragen. Wat voor mij nieuw was, was dat de gemeente (gedurende 10 jaar) jaarlijks € 265.000,- aan Droomparken betaalt als kwaliteitsbijdrage aan de inrichting van de openbare ruimte.

Terwijl ik toch had begrepen, dat de bijzonder lage grondprijs (€ 335.000,- voor het hele gebied) gerechtvaardigd was, omdat de openbare ruimte “gratis” zou worden ingericht.

Nu duidelijk is, dat de gemeente in totaal € 2.650.ooo,- bijdraagt aan de kosten voor inrichting van het openbaar gebied, vraag ik me af waarom de opbrengst uit grondverkoop (€ 335.000,-) zo laag is.

Dat is een een beetje het probleem met de Anterieure Overeenkomst. We weten (dank zij de leesbare versie) nu eindelijk WAT er is overeengekomen, zonder te begrijpen WAAROM het is overeengekomen.

De uitgangspunten/toelichting bij de grondbieding REZ van 31-01-2017 is niet openbaar gemaakt, terwijl dat stuk waarschijnlijk WEL inzicht verschaft in het waarom der dingen. Net als het taxatierapport overigens.

Dus de eerste vraag die opwelt na het lezen van de AO is, hoe verhoudt zich een bijdrage aan de inrichting van het openbaar gebied van totaal € 2.65o.000,- tot de verkoopprijs van de grond voor vakantiepark en camping van € 335.000,-.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: