Van blaam zuiveren.

Wat ik gisteren vreesde is ook daadwerkelijk gebeurd. We zijn vierde geworden met als direct gevolg, dat onze pitch (of beter gezegd de pitch van Zarco Zwier) niet zal worden betrokken bij de tweede ronde.

Misschien is er nog een kleine kans, dat ik (op basis van mijn dossier) toch een bijdrage aan het onderzoek mag leveren, maar dan moet er toch eerst een wat algemener pitch geformuleerd worden dan de bestaande. Zo iets als;

De doelbewuste corrumpering van de besluitenvorming bij het verlenen van concessies voor de inrichting van vakantieparken. Alsmede de daarmee verbonden facilitering door gemeenteraden.

Het moet iedereen duidelijk zijn, dat door Orez uitgebrachte bieding voor het Enkhuizer Recreatieoord niets, maar dan ook helemaal niets te maken had met een marktconforme bieding.

Een feit, dat het college probeert verborgen te houden door de offerte (waar de bieding op was gebaseerd) en de taxatie van die offerte (op basis waarvan ze marktconform werd verklaard) geheim te verklaren.

Dat alle pogingen om (met beroep op de WOB) inzage te krijgen in de beide documenten door het college zijn gedwarsboomd, daarin gesteund door de gemeenteraad

Waarmee de raad de wens tot geheimhouding van het college tot nu toe heeft gefaciliteerd en (naar ik aanneem) in de toekomst zal blijven faciliteren.

Het heeft daarom geen enkele zin om nog langer te blijven aandringen op het openbaar maken van stukken. Het college zal nooit of te nimmer meewerken aan het leveren van bewijs voor haar corrupte bestuurscultuur.

De gemeenteraad zal haar (in haar functie van toezichthouder) daar ook nooit toe dwingen. Waarschijnlijk, omdat ze er al die tijd zelf deel van heeft uitgemaakt en vol overtuiging heeft gefaciliteerd.

Nu de mogelijkheid van een onderzoek door onafhankelijk journalisten uit het zicht is verdwenen, heeft het geen zin meer om me nog langer te verdiepen in de schijnheilige schijnbewegingen, waarmee onze “bevoegde instanties” zich staande proberen te houden.

Uiteindelijk zal er een rapport komen van een “onafhankelijke” (maar uiteraard wel door de gemeente betaalde) deskundige, waarin geconcludeerd zal worden, dat het college noch de raad ook maar enige blaam treft voor het (ver beneden de werkelijke waarde) verkopen van het gemeentelijk bezit.

Waarna de gemeenteraad, als hoogste instantie van de gemeente, de conclusie zal overnemen en zodoende zichzelf en het college van elke blaam zuivert.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: