Inschatten.

Waar ik vorige week al bang voor was, is inmiddels ook gebeurd. We zijn onze tweede plaats in de FTM pitch competitie kwijt geraakt aan een pitch die pas gisteren werd gelanceerd. Maar ook die derde plaats is niet veilig. Nummer 4 groeit harder dan wij en is nog maar 7 stemmen van ons verwijderd.

Alleen een mirakel kan er voor zorgen, dat we onze derde plaats behouden en dus door mogen naar de tweede ronde.

Een cruciale rol in dit alles was weggelegd voor de gemeenteraad. Zou die echt geïnteresseerd zijn in een onafhankelijk onderzoek, of heeft men alleen belang bij een min of meer plausibele verklaring voor verdere geheimhouding. Dat laatste lijkt me eerder het geval.

Het college heeft tot dusver geweigerd om zowel offerte als taxatie openbaar te maken. Ze gaat dat standpunt niet veranderen omdat de raad er om vraagt. Men is (met de hulp van een extern bureau) op zoek naar een enigszins plausibele verklaring voor blijvende geheimhouding.

De FTM pitch was een unieke kans voor onafhankelijk onderzoek. Een oproep door de raad om op die pitch te stemmen, had ons in ieder geval bij de bovenste drie doen eindigen.

Maar de raad wil geen onafhankelijk onderzoek. Ze wil een onderzoek waarvan de uitkomst zodanig gemanipuleerd kan worden, dat aan de collegewens wordt voldaan, zonder dat haar daarover een verwijt gemaakt kan worden.

Dat zal haar, daarbij geholpen door de lokale media, wel lukken schat ik zo in.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: