Herstel van vertrouwen.

Het viel te verwachten, we zijn niet langer nummer 1 in de FTM pitch, maar zijn inmiddels gepasseerd door de caravanbezitters op “oude” campings, die bang zijn plaats te moeten maken voor duurdere en luxere woningen.

In Enkhuizen hebben we dat proces inmiddels achter de rug, het recreatieoord is al overgedragen aan investeerders. Voor ons geldt alleen nog maar de vraag, is die overdracht wel op correcte wijze gegaan en in wiens belang is het, dat alles geheim moet blijven.

Hulp daarbij door onderzoeksjournalisten lijkt gewenst, gelet op de zwalkende koers van de gemeenteraad, die niet op haar taak berekend blijkt te zijn en het paard achter de wagen blijft spannen.

De achterstand die inmiddels in de pitch is opgelopen (133 tegen 110 stemmen) is niet onoverbrugbaar, maar dan moet er, bij de Enkhuizer bevolking, wel het besef gaan ontstaan, dat onderzoek gewenst en noodzakelijk is.

De gemeenteraad zou daarin een belangrijke rol kunnen spelen. Tot dusver gaat ze af op adviezen van belanghebbenden (Droomparken) of de adviezen van door het college benoemde en betaalde adviseurs.

Het soort adviseurs dat een bieding als marktconform taxeert, zodat die met 3 miljoen winst kan worden doorverkocht.

Het lijkt me geen schande de hulp in te roepen van onafhankelijke journalisten. Zou een meerderheid van de raad daartoe besluiten, dan zal dat niet alleen hogelijk worden gewaardeerd, maar ook meer mensen doen besluiten om een stem uit te brengen, om zodoende een onafhankelijk onderzoek dichterbij te brengen.

De keuze is aan de raad. Kan de raad de grootheid opbrengen en over haar eigen schaduw heenstappen, dan bestaat de kans, dat ze in één klap het vertrouwen weet te herstellen, dat ze tot dusver heeft verspeeld.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Herstel van vertrouwen.”

 1. Niet zo snel opgeven Pim.
  Onderzoek naar campings is niet zo interessant voor Follow the money.
  Dat is al zo vaak gedaan. In Enkhuizen gaat het over een actueel probleem wat voor de hele plaatselijk politiek interessant is .
  Dat Gemeenteraden samen klonteren met de coalitie en daardoor hun stem verloren hebben. De resultaten daarvan zijn terug te vinden in hoe een Gemeente functioneert en de steken die ze laten vallen. Die schade in onnoemelijk groot in verstoorde menselijke verhoudingen en in geld.
  Daar een vinger achter krijgen is van groter belang voor de samenleving dan het zoveelste onderzoek naar een camping die wordt verkocht. Ik denk niet dat de Gemeenteraad of het college de moed hebben om dit te laten onderzoeken het moet van buiten komen. Misschien zijn er onderzoeksjournalisten die hiervoor interesse hebben. Het werk is niet zwaar want jij hebt alles bijgehouden

  Like

  1. Ik geef niet snel op, maar het lijkt me een uitgelezen kans voor de raad om zich nu eens niet alleen maar te baseren op wat het college over de kwestie loslaat, maar de oproep vanuit de bevolking (om de kwestie te laten onderzoeken door een onafhankelijk journalist) te ondersteunen en de bevolking te vragen om het initiatief van Zarco Zwier te steunen. Winnen we de pitch dan bestaat er grote kans dat het gebeurd. Blijven we tweede dan is er nog steeds kans, alleen is die minder groot.

   Ik ken Zarco niet, maar hij is pitch eigenaar en zal een verdere toelichting op de pitch moeten geven. Ik wil alleen dat hij in zo’n gunstig mogelijke positie terecht komt en dat lukt alleen, als inwoners (op aanbeveling van de politieke leiders) in grotere aantallen gaan stemmen.

   Ik heb ook lokale pers geïnformeerd over mijn verzoek aan het Presidium (de mensen op te roepen om te gaan stemmen) maar als die het ook niet oppakken en de raadsleden om een uitspraak vragen dan ziet het er niet gunstig uit.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: