Follow the Money

Follow the Money is een platform voor onderzoeksjournalisten, dat al menig financieel schandaal aan het licht heeft gebracht. Door lid te worden van het platform kun je hun werk steunen. Ik ben lid.

Met enige regelmaat organiseert FTM zogenaamde pitches waarbij leden voorstellen kunnen doen voor een artikel of dossier. De pitch met de meeste stemmen wordt onderzocht en wordt uitgewerkt tot een publicatie of dossier.

Geheel buiten mij om hebben een tweetal Enkhuizers een “pitch” over het REZ ingestuurd. Zarco ZZ en Geertje 8.

Zarco verwijst in zijn pitch naar dit blog voor meer informatie. Geertje 8 doet dat niet en ik weet ook niet wie er achter die naam schuil gaat. De pitch van Zarco gaat op dit moment aan de leiding met 63 stemmen.

Op de tweede plaats staat een pitch met als titel “Machtsgreep in de kustrecreatie: wie is er gebaat bij de de verroompottisering” met 53 stemmen.

De derde pitch heeft als titel “belangen van projectontwikkelaars in relatie tot gemeentebestuurders” met 45 stemmen. Pitch 1 en 2 gaan beide over vakantie parken, waarbij pitch 2 gaat over vakantieparken in het algemeen, terwijl pitch 1 alleen betrekking heeft op Enkhuizen en minder breed publiek zal trekken.

Willen we op 1 blijven, dan zullen we dus een extra inspanning moeten leveren.

Ik zou het enorm toejuichen als een FTM journalist zich in deze kwestie zou willen verdiepen. Waar ik me voornamelijk verbaas over houding van onze politieke voorlieden en hun reactie op de participatie van burgers, kent het project ook een aantal financiële haken en ogen.

Als die aspecten ter beoordeling kunnen worden voorgelegd aan een geschoold en gespecialiseerd journalist. zou dat ongetwijfeld kunnen helpen om de bestaande impasse op dat onderdeel te doorbreken.

Vandaar een klemmend verzoek aan mijn lezers. Volg deze link en stem op voorstel 360.

Om te kunnen stemmen moet u een proefabonnement nemen dat na een maand afloopt en niets kost. Daarvoor aanmelden doet u hier.

Tot dusver zwijgen onze lokale politici liever alles dood wat niet in hun straatje van pas komt. Echter, vreemde ogen dwingen en een onderzoeksjournalist met ervaring is wellicht in staat een doorbraak te forceren.

Dus aub, stem op pitch 360 en vraag vrienden en familie om hetzelfde te doen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: