Motie tot openbaarmaking stukken REZ

Gastbijdrage van Frank van Gangelen – Enkhuizen Vooruit!

Enkhuizen Vooruit! neemt het initiatief tot het, in de gemeenteraadsvergadering van 25 mei a.s., indienen van een motie waarin het college verzocht wordt de stukken die betrekking hebben op de ontwikkeling van het Enkhuizerzand volledig leesbaar en per omgaande openbaar te maken. Na het eerder inzien van deze stukken is er voor ons voldoende aanleiding om deze motie in te dienen om in de openbaarheid met elkaar een oordeel te kunnen vellen over de gevolgde procedures en gemaakte afspraken.

Voor zover het zich nu laat aanzien zal deze motie door een meerderheid van de gemeenteraad gesteund worden en daar zijn wij erg blij mee. Er vanuit gaande dat het college deze motie niet naast zich neerlegt (formeel heeft het college dat recht) komt er een eind aan het gissen en speculeren en kan dit houvast bieden voor verder onderzoek indien daartoe aanleiding is.   

De uiteindelijke tekst van de motie volgt maar kan in samenspraak met de overige fracties nog wijzigen. De strekking en het doel zal echter gelijk blijven.

3 gedachten over “Motie tot openbaarmaking stukken REZ”

 1. Wat een goede stap is dit.
  En een stuk overzichtelijker dan CUP , lijkt mij, want van CUP kun je een omvangrijk verslag verwachten, dat de nodige tijd vergt, om samen te stellen.
  Wat een reden kan zijn voor uitstel.
  Succes gemeenteraad van Enkhuizen.

  Like

  1. Belang van deze stap kan niet makkelijk onderschat worden, want hiermee geven de democratische krachten binnen de gemeente (de gemeenteraad) te kennen dat ze niet langer naar de pijpen van de bureaucratische krachten (college en haar ambtenaren) wensen te dansen, maar zelf het initiatief nemen om de gang van zaken rond de verkoop van het REZ te onderzoeken.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: