Malversaties.

Nog steeds geen sjoege van de kersverse kampioenen van de openbaarheid. De SP, VVD en EV!

Aangaande het verzoek om me te informeren over de geraamde opbrengst van het plandeel recreatiewoningen en camping. Evenals de geraamde kosten van de grondexploitatie.

SP en VVD hebben de afgelopen 7 jaar een vooraanstaande rol gespeeld in het project REZ. De SP tijdens de beginfase, de VVD tijdens de eindfase.

De leiding van beide partijen is slim genoeg om te beseffen, dat een prijs van € 335.000,- voor de vergunning om een park met 200 recreatiewoningen en een camping met 200 standplaatsen te realiseren belachelijk is. Ook al vanwege het feit dat de daarvoor benodigde grond gratis ter beschikking werd gesteld.

Een dergelijke resultaat kan alleen het gevolg zijn van financiële malversaties door de betrokkenen. Wie vervolgens weigert om onderzoek mogelijk te maken naar de aard van die malversaties, maakt zichzelf medeplichtig.

In die situatie bevindt de gehele raad zich op dit moment. De raad heef zich na lang aarzelen inzage verschaft in de financiële onderbouwing van het project.

De daarin voorkomende malversaties kunnen haar niet ontgaan zijn. Daarover te zwijgen maakt haar medeplichtig. Wie kennis heeft van, maar er het zwijgen toe doet, is medeplichtig.

Gelukkig heeft raadslid van Galen te kennen gegeven dat hij tijdens de eerstvolgende raadsvergadering (morgen) er bij de wethouder op zal aandringen om de financiële onderbouwing van de overeenkomst tussen de gemeente en Orez openbaar te maken.

Wethouder Heutink lijkt me een nuchtere vrouw, die er daarom niets voor zal voelen om zich medeplichtige te laten maken aan gesjoemel, waar ze part nog deel aan heeft gehad.

Zodat de plotselinge ommezwaai van SP, VVD en EV! (waarbij ze zichzelf als de kampioen van de openbaarheid profileerden) wel eens een averechts effect zou kunnen hebben.

Omdat de coalitie (op aandringen van Van Galen) niet langer tegen het openbaar maken van het taxatierapport zal zijn.

Het rapport, dat de SP, VVD en EV! tot dusver proberen geheim te houden, om te kunnen blijven volharden in de opvatting, dat er geen malversaties hebben plaatsgevonden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Malversaties.”

 1. Hoi Chris, ik begrijp dat je me uit de tent probeert te lokken. Ik heb je aangegeven waarom ik nog even wacht met het naar buiten brengen van info. Datzelfde zal gelden voor Gerhard maar dat mag hij zelf beslissen en beargumenteren. Wij hebben heel duidelijk gemaakt naar de wethouder dat wij die geheimhouding eraf willen hebben. Wellicht nog wel eerder als Van Galen. Maar dit is geen wedstrijdje volgens mij. We hebben ook gevraagd op welke basis het college de info nog steeds als geheim beschouwt. Daarover wint het college nu juridisch advies in. Zodra we daar meer over weten nemen we een besluit. En dat Van Galen morgen vragen stelt aan de wethouder juichen we alleen maar toe. Je weet dat we er mee bezig zijn dus even geduld aub!

  Like

  1. Frank, goed dat je melding maakt van het feit dat EV! ook voor opheffing van de geheimhoudingsplicht is. Overigens begrijp ik niet goed waarom je nog steeds denkt, dat de geheimhoudingsplicht (voor raadsleden) nog steeds bestaat.

   Dat het college de stukken geheim wil blijven houden voor burgers is duidelijk, maar volgens mij ben je als raadslid (als die plicht niet meer bestaat) vrij daar een andere mening over te hebben.

   Het kennis hebben van malversatie, maar verzwijgen, maakt je overigens wel medeplichtig aan die malversaties. Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom sommige raadsleden (Van Reijswoud en Keesman ???) geen kennis wilden nemen van de inhoud van het taxatierapport.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: