Beter ten halve gekeerd.

Raadslid Van Galen heeft door middel van een reactie op mijn blog laten weten dat hij niet langer bezwaar maakt tegen de openbaarmaking van het taxatierapport en dat hij zijn standpunt aan de wethouder had doorgegeven.

Wethouder Struijlaart had (via het NHD) al laten weten geen bezwaar te hebben tegen het openbaar maken van het taxatierapport en dan zijn er natuurlijk ook nog de wedergeboren democraten, die zich verenigd hebben in de oppositie.

Van hun heb ik nog geen reactie ontvangen op mijn verzoek om in ieder geval een uittreksel uit het taxatierapport (de geraamde opbrengsten en uitgaven) openbaar te maken.

Ook de reactie van de wethouder laat nog op zich wachten, maar ik heb er alle vertrouwen in, dat gezien de steeds maar groeiende groep van voorstanders er spoedig een einde zal komen aan het nu al maanden voortdurende geharrewar.

Mijn verzoek aan de raad (via het presidium) in augustus 2020 was, neem als hoogste orgaan kennis van de inhoud van de taxatieovereenkomst en bepaal (op basis van die inhoud), of die overeenkomst twee jaar na dato nog steeds geheim moet blijven.

Na 8 maanden van omtrekkende bewegingen door raad en college zijn we nu eindelijk aangekomen op het punt, dat het besluit over de marktconformiteit van de door Orez bv uitgebrachte bieding, op deugdelijke wijzen kan worden geëvalueerd.

Het heeft allemaal wat lang geduurd, maar beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: