Daad bij het woord voegen.

Nu de oppositie tot het inzicht is gekomen, dat het voortdurend alles geheim willen houden niet past binnen de beginselen van een democratisch bestuur, lijkt de tijd gekomen om de daad bij het woord te voegen.

Volgens het college heeft ze t.a.v. het taxatierapport geen geheimhouding opgelegd aan de raad, maar aan zichzelf, zodat er geen geheimhoudingsplicht rust op raadsleden.

Mocht die plicht wel (mondeling) zijn opgelegd aan raadsleden, die onlangs om inzage hebben verzocht (en hebben gekregen), dan is die plicht niet bekrachtigd tijdens de eerstvolgende raadsvergadering.

Daarmee is de plicht, zo hij ooit al bestaan heeft, van rechtswege opgeheven.

Het staat raadsleden derhalve vrij om mededelingen te doen over de inhoud van het taxatierapport dat ze hebben ingezien en dat, volgens het college, het bewijs vormt dat de bieding van Orez bv marktconform was.

Mijn vragen over het taxatierapport zijn de volgende.

Wat is de geraamde opbrengst van de plandelen recreatiewoningen en camping.

Wat zijn de geraamde kosten van grondexploitatie.

Zowel opbrengst als kosten zullen bij Droomparken bekend zijn (vanwege de door Orez bv verstrekte exploitatieopzet), zodat openbaarmaking verder voor de gemeente geen nadelige gevolgen met zich mee zal brengen.

Ik heb de fractievoorzitters van de oppositiepartijen het bovenstaande bericht toe gestuurd en kijk uit naar hun reactie.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Daad bij het woord voegen.”

  1. Beste Pim, of we nu als raadsleden wel of niet iets over het taxatie rapport mogen zeggen dat weet ik niet want ik ben geen jurist. Maar inmiddels ben ik wel om en zal het college vragen dit openbaar te maken. Dat geeft jou dan in ieder geval weer genoeg voer voor een heleboel columns! Hartelijke groet Gerhard van Galen

    Like

    1. Beste Gerard, jij ziet geen bezwaar meer. Struijlaart verklaarde in het NHD geen bezwaar te hebben en ook de kersverse oppositie zegt openheid in het vaandel te voeren. Ik heb de wethouder inmiddels al gemaild of het standpunt van Struijlaart haar nog van gedachten had doen veranderen. Ik verwacht eerdaags een antwoord, maar kan me niet voorstellen dat het nu nog mis kan gaan. In ieder geval dank voor de steun.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: