Je de kaas van het brood laten eten.

Volgens het NHD vindt er een verhitte discussie plaats (tussen raadsfacties) over de vraag, of er na het vertrek van Struijlaart opnieuw een derde wethouder moet worden benoemd, of dat we beter af zijn met een soort van consigliere, ofwel vertrouweling van het college.

Het krantenbericht spreekt over 1 stem verschil, maar dat is niet juist. De verhoudingen waren 10 tegen de benoeming van een wethouder, terwijl 7 voor waren. (SP, VVD en EV!).

Het besluit maakt volgens mij duidelijk dan een meerderheid van de raad voorstander is van een verdere bureaucratisering van de besluitvorming. Opmerkelijk is wel, dat de politieke uitersten elkaar gevonden hebben in de verdediging van een meer democratische besluitvorming.

Hoewel Keesman (SP) en Stomp (VVD) dreigende taal uitslaan, in de zin dat het laatste woord nog niet is gezegd, vrees ik, dat deze borstklopperij nergens toe zal leiden.

Als gevolg van het weinig doortastende optreden van onze politieke leiders.

De SP gooit de laatste tijd graag een knuppel in het hoenderhok. Niks mis mee, maar als een wethouder er (door jou toedoen) vervolgens de brui aan geeft, aanvaardt daarvan dan de gevolgen en zeg dat je voor een vervanger zult zorgen.

En als je dat niet kunt of durft, dan zit er weinig anders op, dan anderen toe te staan, dat ze de kaas van je brood eten.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Je de kaas van het brood laten eten.”

 1. Per definitie ben ik de politiek meer dan beu. Zowel landelijk als op gemeentelijk niveau. Op gemeentelijk niveau heb ik als burger maar 1 belang kom te weten. Wat heeft die ambtelijke fusie mij feitelijk financieel opgeleverd. Immers kostenbesparing en meer efficiënte waren de sleutelwoorden. Resultaat naar 5 jaar fusie, OZB-belasting in 2015 (excl. rioool en huisvuilbelasting) € 216,81 nu in 2021 € 351,83 of wel een stijging met 62,23% ofwel een gemiddelde jaarlijkse stijging met 10,37%.
  Wil men daadwerkelijk besparen op het bestuurlijke apparaaat, begin met de aanstelling van ambtenaren met kennis van zaken voor de functie waarvoor ze aangesteld worden.

  Like

  1. Was het maar zo eenvoudig. Je hebt in de krant kunnen lezen dat ze er nog tientallen deskundige ambtenaren bij willen hebben en dan praat je al gauw over miljoenen aan extra loonkosten. Dat niet alleen, Stede Broec betaald per inwoner aanzienlijk minder aan kosten voor de organisatie dan Enkhuizers. Als dat gelijk wordt getrokken (elke inwoner dezelfde bijdrage aan de ambtelijke kosten) gaan de kosten Stede Broec en Drechterland nog meer omhoog.

   Like

   1. Pim,niks miljoenen erbij. Terugdraaien die ambtelijke fusie. Meer deskundigen nodig? Laten ze eerst maar het huidige ambtenaren bestand op bepaalde niveau’s flink bij laten scholen. Ongelofelijk wat ik mee maak nu al gedurende 3 jaar. Zal je via de e-mail op de hoogte brengen van mijn aangetekend schrijven aan het bestuursorgaan.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: