Leiderschap

Goed, het is 2 april en 2 minuten voor acht. Je bent leider van de grootste gemeenteraadsfractie in Enkhuizen en je acht de tijd gekomen andere politieke leiders de maat te nemen.

En wie zijn de grootste verliezers? Inderdaad vertrouwen en de democratie en vertrouwen in de democratie. #D66 heeft hier de kans laten lopen op nieuw leiderschap en het #CDA laat hierbij zijn eigen #Omzigt in de kou staan. En dan moet Pieter ook nog loyaal zijn aan deze club🤔

Maar waar heb je zelf de afgelopen 3 jaar leiding aan gegeven?

Je hebt er mee ingestemd dat de oppositie als onwenselijk werd verklaard, dat het presidium in beslotenheid vergaderde en dat een verzoek, om de door het college geheim verklaarde stukken te mogen inzien, terzijde geschoven.

Je was er zo van overtuigd, dat het ZZM de enige bedreiging was voor de ontwikkeling van het REZ, dat je elke andere bedreiging over het hoofd zag.

Dat als gevolg van je onachtzaamheid, het hele gebied voor een appel en een ei van de hand werd gedaan. Dat er in plaats van een camping voor de gewone man op die plek een “resort” kwam om de wat beter bedeelde medemens te kunnen bedienen.

Dat als gevolg van je onachtzaamheid, het uiteindelijk de gemeente is, die niet alleen de kosten van het strand, maar ook de kosten van alle andere recreatieve voorzieningen voor zijn rekening neemt. Zonder die voorzieningen zijn die huisjes uiteraard niet te verhuren, want wat kun je op het resort zelf anders doen, dan op een terrasje voor je woning zitten.

Kortom, alles wat geld had kunnen opleveren is onder jouw leiding (vrijwel gratis) overgedragen aan een zogenaamde ontwikkelaar en alles wat geld kost (inclusief het zwembad) blijft in handen van de gemeente en moet door middel van belastinggeld in stand worden gehouden. Het neoliberale gedachtengoed, dat je altijd met de mond bestrijdt, wordt onder jouw verantwoording gewoon uitgevoerd.

Met als laatste succes natuurlijk, het de grond in boren van de nieuwbouw voor een lager school. Jaren van voorbereiding weggespoeld voor een bedrag dat je makkelijk bij de ontwikkelaar van het REZ had kunnen ophalen, als je niet zo verschrikkelijk onachtzaam was geweest.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: