In de war.

Jammer dat Rob van Reijswoud niet langer raadslid is en zodoende het derde succesverhaal uit de serie “raadsbreed akkoord” niet meer kan meemaken.

Na eerdere successen, zoals het verkwanselen van het REZ en het oplossen van het parkeervraagstuk, stond gisteravond het om zeep helpen van een onderwijsvoorziening, op de agenda.

Uit financiële overwegingen wel te verstaan.

De bouw van een Integraal Kind Centrum (IKC), [een wat pompeuze naam voor een lagere school met gymzaal], werd (na 7 jaar van voorbereiden) afgeblazen.

Omdat het daarvoor te lenen bedrag 1,69 miljoen hoger was dan begroot, terwijl de kapitaallasten [= de jaarlijkse kosten voor aflossing en rentebetaling van de lening] lager was, dan eerder was begroot.

Maar ook een bedrag dat lager is, dan wat Droomparken in zijn zak mag steken door recreatiewoningen (i.p.v. caravans) te mogen plaatsen op een plek, waar dat contractueel niet was toegestaan.

Sinds de invoering van het raadsbrede akkoord is de politiek er niet duidelijker op geworden. Alles wat waardevol lijkt te zijn wordt ofwel verkwanselt, dan wel de grond in geboord. Heel verwarrend allemaal.

Daarom, ter compensatie, een filmpje over een leerling die ook enigszins in de war is.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: