Openbaar maken.

In de krant van afgelopen zaterdag laat het NHD ook directeur Bruil van Droomparken aan het woord. Hij legt uit, wat Droomparken met de gemeente heeft afgesproken.

Dat blijkt enigszins af te wijken van hetgeen er door Orez bv met de gemeente is afgesproken en is vastgelegd.

Onder het plandeel camping staat in de Anterieure Overeenkomst.

Verblijfsrecreatie is toegestaan in alle kampeermiddelen en in bouwwerken voor recreatief nachtverblijf die binnen 24 uur te verwijderen zijn. Onder deze laatste categorie vallen bijvoorbeeld eenvoudige bouwwerken zoals een stacaravan, chalet, camper, tent, vouwwagen en een trekkershut.

Een recreatiewoning valt hier niet onder.

Bruil vat (wat er met Orez is afgesproken) samen tot

Droomparken mag op de plek van de camping maximaal 200 verplaatsbare ’eenheden’ van 70 m2 neerzetten.” 

Aangezien recreatiewoningen in theorie verplaatsbaar zijn en hun oppervlak kleiner is dan 70 m2 is, beweert Bruil hier feitelijk, dat hij het hele gebied mag inrichten als een park met recreatiewoningen, terwijl de overeenkomst met Orez er van uitgaat, dat er geen recreatiewoningen zullen worden geplaatst.

Maakt dat wat uit? Jazeker de exploitatieopzet voor een camping ziet er totaal anders uit dan de exploitatieopzet van een park met recreatiewoningen. In de opzet die Orez zal hebben overlegd, zal de camping nauwelijks iets opgeleverd hebben, met als consequentie dat het ook geen bijdrage heeft geleverd aan de hoogte van de bieding.

Deze door Droomparken toegepaste planwijziging, die niet is meegenomen in de exploitatieopzet van Orez en dus ook niet als marktconform is getaxeerd, levert Droomparken miljoenen aan extra inkomsten op en de gemeente niets.

De bieding (in de vorm van de verkoopwaarde van de grond) die de gemeente had geaccepteerd was namelijk al vastgelegd in de Anterieure Overeenkomst, die de gemeente kort daarvoor had getekend.

Hoogste tijd, dat de aanvullende uitvoeringsafspraken, die met Droomparken gemaakt zijn (en die haar miljoenen extra opleveren) openbaar gemaakt gaan worden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: