Biezen pakken.

Ik lees net in het NHD dat wethouder Struijlaart zijn biezen heeft gepakt. Geheel in de Enkhuizer gewoonte. Voor heel iets anders, dan waarvoor de raad hem al veel eerder had moeten wegsturen.

Boland (D66) had moeten worden weggestuurd, omdat hij het budgetrecht van de raad aan zijn laars had gelapt. In plaats daarvan werd hem door zijn eigen fractie een uitweg geboden. Door het vertrouwen in de minderheidscoalitie op te zeggen en hij alsnog met vlag en wimpel kon vertrekken.

Olierook (SP) had moeten worden weggestuurd, omdat hij de raad valselijk had voorgelicht over de kosten van de verzwaring van het elektranetwerk van de Drommedaris. Hij diende een begroting in van € 100.000,- terwijl de werkelijke kosten slechts een kwart waren. Hij ging uit eigener beweging weg, toen hem (een jaar voor de verkiezing) alsnog onredelijke verwijten werden gemaakt over dingen waar hij geen invloed op had gehad.

Struijlaart (VVD) had moeten worden weggestuurd, omdat hij het recreatieoord voor een appel en een ei had weggeven, maar gaat nu uit eigener beweging weg. omdat hem (een jaar voor de verkiezing) verwijten worden gemaakt over zaken waar hij nauwelijks invloed op had.

Zoals VVD/D66 een jaar voor de verkiezingen Olierook de wacht aan zeiden, zo doet de SP dat nu t.o.v. Struijlaart. Voor wat betreft zijn strapatsen rond het REZ geen woord van kritiek, maar vanwege de geitenvergunning, waarin hij feitelijk geen keus in had, werd het vertrouwen opgezegd.

Wie breekt betaalt en ik ben daarom benieuwd waar de SP mee op de proppen gaat komen. De wethouder zal in ieder geval in staat moeten zijn, om de door de SP aangewakkerde onvrede over het geitendossier op te lossen. En tegelijkertijd het REZ dossier, dat vergelijkbaar is met een steenpuist die op barsten staat, tot een redelijk einde moeten zien te brengen.

Geen idee wie ze zullen voordragen, maar ik wens hem nu al veel sterkte toe.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: