Geen voorstander.

Gisteren schreef ik, dat wat mij betreft de nog openstaande vraag “hoe het toch in hemelsnaam mogelijk was, dat de gemeente miljoenen was misgelopen bij de aanbesteding van de concessie herinrichting recreatieoord”, was beantwoord.

Namelijk, omdat het college stiekem afspraken had gemaakt met Droomparken, die er op neerkwamen, dat Droomparken, zonder voor haar nadelige gevolgen, mocht afwijken van wat er met Orez (door middel van de exploitatieopzet) was overeengekomen.

En dat het, na deze constatering aan de bevoegde instantie (de gemeenteraad) was, om op basis van dat inzicht passende maatregelen te nemen.

Of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren is nog maar de vraag. De bevoegde instantie is er wonderwel in geslaagd om mijn bevindingen 11 jaar lang te negeren. Zij kan dat, zonder al te veel moeite ook nu weer doen.

Bij de gemeenteraad leven namelijk heel andere vragen, die ze dinsdagavond met het college wil bespreken.

De vragen kunt u hier lezen.

Zo wordt gevraagd of er problemen zijn met de kustboog. Een probleem dat ik op mijn blog al meer dan 6 maanden geleden heb aangekaart en daarna ook nog meerdere keren heb besproken.

Verder wil men ook weten of de gemeente een vergunning heeft verleend, om het de verkopers van Droomparken toe te staan, dat ze tijdens de gesprekken over de aankoop van één (of meerdere) recreatiewoningen, hun clientèle een hapje of zelfs een drankje mogen aanbieden.

Klaarblijkelijk denkt de vragensteller dat voor dit soort van duistere praktijken een gemeentelijke vergunning noodzakelijk is.

Het eerlijke antwoord op de laatste vraag is natuurlijk, dat de vragensteller er verstandiger aan zou doen om geen vragen te stellen over zaken waar hij geen geen enkel benul van heeft, maar eerlijkheid wordt in de politiek zelden op prijs gesteld.

Stroop om de mond smeren natuurlijk weer wel en dus zullen al die andere (volstrekt irrelevante) vragen die men heeft weten te verzinnen op gedegen wijze en op gedragen toon op dinsdagavond worden besproken.

Het door mij gegeven antwoord op de miljoenenvraag zal (vrees ik) worden doodgezwegen. Omdat het de consequentie met zich meebrengt dat er iets gedaan moet worden en daar is de bevoegde instantie niet zo’n voorstander van.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Geen voorstander.”

  1. In reactie op de heer Jans zou ik willen zeggen: Welke controle wil je verliezen?
    Uit de vragen blijkt, dat gemeente Enkhuizen een ideale zakenpartner is. Immers alle afspraken zijn meer toezeggingen, die niet op papier zijn gezet. We zijn afhankelijk geworden van de welwillendheid van Droomparken-?- Europark?. Wie het weet mag het zeggen.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: