Gewaardeerde bijdrage.

Nadat het NHD eerder uitgebreid verslag gedaan had van de misdragingen van Droomparken (men had een informatietent opgericht voordat de daarvoor aangevraagde vergunning was verleend). Met als vooropgezet doel, om in de tent een eerder geplande verkoopmanifestatie te kunnen houden.

Ongetwijfeld vanwege die eerdere publiciteit, krijgt in de krant van zaterdag Droomparken directeur Bruils de mogelijkheid om zijn Mea Culpa uitgebreid onder onze aandacht te brengen.

Bij de uitvoering van haar illegale plannen (het verkopen van vakantiebungalows) was Droomparken betrapt door een tweetal leden van het Comité tot behoud van het Enkhuizerzand. Over deze schokkende ontdekking werd paginagroot verslag gedaan, uiteraard met vermelding van het daadkrachtige optreden van loco burgemeester Luyckx.

De politie werd ingeschakeld, de tent werd verzegeld en een dwangsom werd in het vooruitzicht gesteld van € 4000,-.

In de krant van zaterdag lees ik, dat de dwangsom inmiddels is getransformeerd tot een boete van € 20.000,- voor het gebruik van een illegaal geplaatste ontvangsttent.

Het verschil tussen een boete en een dwangsom is, dat je een boete (wegens een geconstateerde overtreding, in dit geval het gebruik van een illegaal geplaatste ontvangsttent) moet betalen. Terwijl je een dwangsom past hoeft te betalen als je geen gehoor geeft aan de bijbehorende “last”.

In dit geval het verwijderen van de tent voor 1 april. Klein, maar toch wel betekenisvol verschil.

Zelf had ik al bij Droomparken nagevraagd welke overtreding er door de politie was vastgesteld en of er een boete (vanwege die overtreding) was uitgedeeld.

Hun woordvoerder verwees naar de gemeente voor een antwoord op die vraag. Wat opmerkelijk is, want bij mijn weten heeft de gemeente geen zeggenschap over de boetes, die door de politie worden uitgedeeld.

En als de politie geen boete heeft uitgedeeld, dan was er kennelijk ook geen sprake van een overtreding.

Nadat de krant door middel van haar verslaggeving het vuur in eerste instantie behoorlijk had aangewakkerd, dient nu de rust (vanwege de vergadering met de gemeenteraad aankomende dinsdag) weer herstelt te worden.

Het paginagrote interview met Bruils levert daar een niet mis te verstane (en door het college ongetwijfeld gewaardeerde) bijdrage aan.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: