Imago politiek.

Hoera, het is inderdaad waar wat wethouder Heutink vorige week dinsdag beweerde. Droomparken had inderdaad op 3 februari 2021 een vergunning aangevraagd. Klaarblijkelijk zonder enig concreet doel voor ogen.

Want op 2 maart had ze er (zonder tegen te stribbelen) mee ingestemd, dat het inmiddels door haar opgerichte informatiegebouw voor 1 april moest worden afgebroken.

Ook het afzeggen van de geplande verkoopmanifestatie (een dag voor ze zou beginnen) leverde voor Droomparken geen enkele probleem op. Boze tongen beweren dat de toekomstige klanten eenvoudigweg doorgeleid zijn naar de locatie op de camping, maar dat terzijde.

Waardering voor het krachtdadige optreden van locoburgemeester Luyckx, die niet aarzelde om de politie in te schakelden. Om aan de illegale verkooppraktijken van een notoire wetovertreder op resolute wijze een einde te kunnen maken.

Waarom ze illegaal waren heeft tot dusver niemand me kunnen uitleggen. Ook Droomparken niet. Maar als gezegd, de illegale activiteiten (zoals de verkoop van recreatiewoningen) gingen gewoon door en vond elders plaats.

Dank zij het wakkere optreden van de leden van het Comité Enkhuizerzand was het perfide Droomparken een lesje geleerd. De nieuwssite Enkhuizen Actueel vat het kort en krachtig samen Droomparken kruipt door het stof, ‘excuses’ en wil overleggen met Enkhuizen. En dat is precies wat onze raadsleden (en alles wat er omheen draait) graag willen horen.

Nu het valium van het raadsbrede akkoord haar verdovende werking lijkt te hebben verloren en er twijfel ontstaat over de doelmatigheid van de gemeente ten opzichte van de Droomparken, dient die twijfel met kracht de kop in worden gedrukt.

Enkhuizen en Droomparken hebben daarbij een gezamenlijk belang. Droomparken profileert zichzelf nu eenmaal veel liever als de timide uitvoerders van gemeentelijke opdrachten, dan als de gehaaide zakenlieden, die keer op keer de gemeente te slim af zijn.

Dat sluit aan bij de gemeentelijke behoefte om zich te willen profileren als een doelmatige organisatie, die (ook al is het eigendom van het recreatieoord in andere handen overgegaan) aldaar nog steeds de touwtjes in handen heeft en druk doende is met het voeren van de regie.

Kortom imago politiek behorende tot de “buiten” categorie.

Op 16 maart komt de raad weer bijeen over het recreatieoord en zullen we weten of deze commedia dell’arte zijn werk heeft gedaan.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: