Machtsdronken?

Dinsdagavond 2 maart doet wethouder Heutink, in haar rol als de invaller voor wethouder Struijlaart, een aantal beweringen.

Ten eerste dat, op 2 maart aan Droomparken een last onder dwangsom was afgegeven, met als oogmerk het afbreken van het tijdelijke informatiegebouwtje (waarvoor op 3 februari een omgevingsvergunning was aangevraagd) te bewerkstelligen.

Ten tweede, een verbod tot het in gebruik nemen van het informatiegebouwtje voor de door Droomparken geplande voorverkoop informatiebijeenkomsten op 3 en 4 maart.

De wethouder laat de raad weten, dat die informatiebijeenkomsten zijn afgelast en dat men heeft laten weten, dat het gebouwtje zal worden afgebroken.

Wat ik me afvraag is, zijn beide beweringen die door de wethouder zijn gedaan, wel juist.

Is er een schriftelijke bevestiging van Droomparken ontvangen, waarin er wordt bevestigd, dat het gebouw zal worden afgebroken en de geplande bijeenkomsten zijn afgelast?

Of gaat het hier slechts om een interpretatie van het ambtelijk overleg, dat met vertegenwoordigers van Droomparken (welke) heeft plaatsgevonden.

Vast staat, dat twee leden van het Comité Enkhuizerzand de bewering van de wethouder wel voor “waar” hebben aangenomen en aangifte doen bij raadslid van Galen (CDA) als ze op donderdag 4 maart constateren, dat (in weerwil van hetgeen de wethouder had beweerd) er toch gebruik werd gemaakt van het informatiegebouw.

Volgens de krant ontsteekt van Galen (CDA) daarop in woede en informeert de waarnemend burgemeester Luyckx over het gebruik van het gebouw, die daarop de politie inschakelt.

Deze wet handhavers constateren, dat het gebruik in strijd is met de coronamaatregelen en gelasten sluiting van het gebouw. Voor zover ik weet is deze wetsovertreding niet beboet. Mogelijk omdat er geen sprake was van een wetsovertreding.

Er is een stroming in de samenleving, die het gevoel bekruipt, dat de overheid Corona gebruikt om het gebruik van dwangmaatregelen te rechtvaardigen.

Ik behoor niet tot die stroming, maar stel wel vast, dat het niet echt gebruikelijk is, dat de gemeente, zonder waarschuwing vooraf, een last onder dwangsom afgeeft.

Waarom dit nu wel gebeurd is hoop ik, nog voor de vergadering over dit onderwerp op 16 maart, uit te vinden.

Voorlopig lijkt het er echter op, dat ook onze lokale overheid (onder druk van corona), enigszins machtsdronken is geworden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: