Uitgepraat zijn

In het NHD van gisteren licht raadslid Van Galen een tipje van de sluier op. Van het enigma (raadsel) dat de gemeenteraad van Enkhuizen heet.

Zo laat hij de krant weten het niet vreemd te vinden, dat de voltallige raad mij inmiddels (pakweg) 8 jaar doodzwijgt. “Wij worden keer op keer voor grote onbenullen uitgemaakt. Dan sta je niet te trappelen om te reageren.”

Als ik me beperk tot de gang van zaken rond de herinrichting van het REZ dan concludeer ik, dat een incompetente onderhandelaar op pad gestuurd werd om een proces (waar hij nauwelijks iets van begreep) tot een goed einde te brengen.

Op basis van een opzettelijk laag ambitieniveau en met behulp van een controle mechanisme dat berustte op een denkfout.

Aangestuurd door een incompetente bestuurder, onder toezicht van een incompetente en gemakzuchtige toezichthouders. Met als uiteindelijk (voorspelbaar) resultaat, dat de gemeente door haar manier van aanbesteden miljoenen aan inkomsten is misgelopen.

Een feit, dat alle betrokkenen (die op alle niveaus last hebben van het Dunning -Krugereffect) heeft doen besluiten om de werkelijke gang van zaken voor de buitenwereld verborgen te houden en in de doofpot te stoppen.

Met daarin als voorlopig hoogtepunt de weigering van de raad om kennis te nemen van de inhoud van de (door het college geheim verklaarde) stukken.

Omdat zij (niet geheel ten onrechte) vreest, dat de inhoud van die documenten bevestigen, dat het hierboven gestelde waar is.

Maar ook, dat de bewering van het college (dat de documenten geheim moet blijven) niet op waarheid berust.

Dus ja, op basis van de bovenstaande analyse, ontkom ik er niet aan om de leden van de Enkhuizer raad als zelfgenoegzame regenten te beschouwen.

Lieden die voor de status deelnemen aan een democratisch proces, maar daar verder geen enkele bijdrage van betekenis aan leveren en die zich alleen maar staande proberen te houden met behulp van bureaucratische drogredenen.

Als een volleerd politicus kijkt Van Galen uiteraard niet terug op hetgeen er in het verleden is misgegaan, maar kijkt hij alleen maar vooruit. “Om te zorgen dat Enkhuizen krijgt wat beloofd is”.

Zich daarbij kennelijk niet realiserende, dat het gewoonlijk de beloften van de gemeente Enkhuizen zijn, die niet worden nagekomen en dat zijn belofte daar geen uitzondering op zal zijn.

Enfin, ik ben, zoals dezelfde krant het kernachtig samenvatte, inmiddels wel uitgepraat met die gasten en concentreer me alleen nog op nieuws dat ik kan gebruiken voor mijn kroniek over de politiek in Enkhuizen.

Met als voorlopige werktitel “Geklungel aan het Krabbersgat”.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Uitgepraat zijn”

 1. Heer Segerius, als u het stuk goed leest en wat bij het NHD bekend is, staat er dat ik zeker de noodzaak zie om meer informatie te vergaren en dus de geheime stukken ga inzien; met hartelijke groet, Gerhard van Galen

  Like

  1. Uitstekend besluit, waar ik morgen aandacht aan zal besteden. Ik neem aan, dat de collega raadsleden u zullen volgen, omdat ze over een maand in een openbare raadsvergadering het besluit moeten nemen of de geheimhouding bekrachtigd moet worden dan wel opgeheven.

   Like

 2. een raadslid met feiten???? volgens mij moet een raadslid aan twee voorwaarden voldoen 1 een onbenul zijn en 2 , slaafs doen wat er van hogerhand door een andere onbenul opgedragen wordt

  Like

 3. Wat zou het mij heerlijk lijken om als raadslid met feiten de heer Segerius te dwingen het woord “onbenul “terug te moeten nemen en daarbij al zijn lezers van zijn blog te kunnen laten genieten van hetgeen de bevolking van Enkhuizen te wachten staat met het nieuwe recreatieoord. En tevens daarbij aangeeft hoe krachtig de gemeenteraad optreedt voor haar burgers en het vele geld dat is binnen gehaald straks na tien jaar probleemloos het recreatieoord van kan worden onderhouden. Ik wacht af wanneer het raadslid van Galen dat naar mij toe wel via de krant wil doen.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: