Niets meer te zoeken.

Eerder publiceerde ik al hoe Droompark Enkhuizer Strand er uit zal zien vanuit het IJsselmeer. Nu is het tijd voor de plattegronden.

Er is maar liefst plaats voor drie soorten van beleving op Droompark Enkhuizer Strand. Te weten, bos, water en strand.

Eerst maar even de strandbeleving.

Er loopt een fietspad over het strand, maar dat maakt het nog niet tot openbaar gebied, zoals wethouder Struijlaart ons tot dusver heeft proberen wijs te maken.

Feitelijk is het strand de voortuin van de 31 beachhouses die daar zullen worden gerealiseerd.

Het strand is trouwens ook niet bedoeld voor de overige Droompark bewoners. Die zullen zich moeten behelpen met het openbare strand, dat voor een deel zal worden aangelegd in de zogenaamde kustboog.

Althans iedereen lijkt er van uit te gaan dat hij zal worden aangelegd, omdat er al meer dan 2 jaar constructieve gesprekken over de aanleg worden gevoerd. Zelf denk ik, dat die baai een gepasseerd station is en Droomparken daar ook al geen rekening meer mee houdt.

En het mooiste van alles is natuurlijk, dat dit exclusieve Droompark Strand, dat is aangelegd voor happy few die zich een beachhouse kunnen veroorloven, door de genereuze inwoners van de goede stad Enkhuizen mogelijk wordt gemaakt. Doordat ze bereid zijn geweest te besparen op hun voorzieningen..

Officieel is dat nog geheim en de huidige raadsleden (geen enkel uitgezonderd) hebben zich voorgenomen er werkelijk alles aan te zullen doen om het geheim te blijven houden. Naar ik aanneem, omdat ze zich diep schamen voor hetgeen ze tot stand gebracht hebben.

Maar wanhoop niet, na de verkiezingen van volgend jaar, ontstaat er weer een nieuwe mogelijkheid om de werkelijkheid (we hebben ons hele recreatieoord voor een habbekrats van de hand gedaan) onder ogen te zien. Namelijk, dat we in dat gebied, na de herinrichting, niets meer hebben te zoeken.

Tot dat moment blijven het college en de raad ons voorspiegelen, dat men in het belang van alle Enkhuizers, een fantastische deal gesloten heeft.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: