Elkaars tegenovergestelde

Naast de uitzending, beschikt RADAR ook over een website met commentaar en verdere informatie over de uitzending. Plus een link naar het weerwoord van de gemeente Enkhuizen.

U komt op die website door op deze link te klikken.

In haar reactie beweert de gemeente Enkhuizen het volgende.

Er is geen medewerking verleend aan het verzoek om inzage in de exploitatieopzet van OREZ omdat sprake is van bedrijfsgegevens die door de rechtspersonen in kwestie vertrouwelijk aan de gemeente zijn verstrekt. Specifiek gaat het hier om financiële informatie/gegevens. Dit is bedoeld om te voorkomen dat de bedrijfsgegevens die bedrijven met het oog op concurrentie geheim willen houden, maar wel genoodzaakt zijn aan bestuursorganen te verstrekken, openbaar moeten worden gemaakt.

Dat klinkt heftig. Vooral als je beseft dat de rechtspersoon die de vertrouwelijke gegevens verstrekte nog geen 6 maanden oud was en niet beschikte over personeel, kapitaal of ervaring op het moment dat ze de exploitatieopzet overhandigde.

Die voorzag er in dat, door het zetten van een handtekening, Orez bv de nieuwe eigenaar van het recreatieoord zou worden tegen een vastgestelde prijs van € 335.000,-. Wat stelde deze rechtspersoon, zonder personeel, zonder kapitaal en zonder ervaring daar tegenover?

Beloftes. Over de aanleg van een strand en ligweides. Waarvan we nu al weten dat een deel niet is nagekomen of in de toekomst niet zal worden nagekomen.

Neem bijvoorbeeld de verhuizing van de camping met 200 seizoensplaatsen en 175 passanten plaatsen. Daarvan zijn er in totaal niet meer dan 100 (iets meer dan 25%) gerealiseerd. Zodat aan de geraamde exploitatieopzet een park met 65 bungalows kon worden toegevoegd. Met een geschatte waarde van 18 miljoen.

Logisch, dat de gemeente weigert om de exploitatieopzet ter inzage te geven. Een verschil van 18 miljoen met de eerder (uit de verhuizing van de camping geraamde) opbrengst kan niemand ontgaan.

Alle in de exploitatieopzet voorkomende ramingen zijn als marktconform beoordeeld. Marktconform en concurrentiegevoelig zijn begrippen, die niet gelijktijdig aan het zelfde onderwerp toegekend kunnen worden, omdat ze elkaars tegenovergestelde zijn.

Morgen meer over het Enkhuizer verweer.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Elkaars tegenovergestelde”

    1. In FTM vroeg iemand zich af hoe ze jaarlijks 6 miljoen konden sponsoren terwijl ze maar 2 miljoen per jaar winst maakten. Overigens is Orez niet gekocht door Droomparken, maar door een hele andere bv waar die mijnheer Vos via een trits andere bv’s eigenaar is. Orez en Droomparken hebben dezelfde directeur.

      Maar inmiddels heeft mijnheer Vos Droomparken verkocht aan zijn broer die eigenaar is van Europarcs.

      Geliked door 1 persoon

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: