Kennis verwerven.

De raadsbrief waar ik gister over schreef had kennelijk als doel de raad “bij te praten” voor wat betreft de vragen, die ze tijdens de raadsvergadering (in september 2020) naar voren hadden gebracht.

De bijeenkomst met de directie van Droomparten, die tijdens die vergadering was toegezegd, heeft kennelijk nog niet plaatsgevonden. Ik denk ook niet dat het erg nuttig is, gelet op het kennisniveau van de raad over dit onderwerp.

Dat kennisniveau had een stuk hoger kunnen zijn geweest als men de moeite had genomen mijn blog te lezen, maar kennelijk vinden onze raadsleden dat te veel moeite. Of, en dat is me ook verteld, vindt men mijn publicaties over het REZ onzin.

Hoe dan ook, de zaken die het college in haar raadsbrief aan de orde stelt onder het kopje “Verdere uitwerking Enkhuizerzand” heb ik vrijwel allemaal en eerder op mijn blog besproken.

Zo geeft de raadsbrief aan; “allereerst zullen er in het voorjaar, parallel aan de Immerhornweg, zogenaamde parkeerkoffers worden gerealiseerd. Deze parkeergelegenheid dient ter ontlasting van de Immerhornweg en gaat vooral door de recreanten op het Enkhuizerzand gebruikt worden“.

Op 20 juli 2020 wijs ik er in “Der Teufel steckt im detail” op dat de plattegrond die in de plannen staat niet in overstemming is met wat ter plekke gerealiseerd wordt.

Op 18 december in “Uitwijken” becijfer ik aan de hand van de mobiliteitsnota de gevolgen van deze afwijking, waarbij ik concludeer, dat terwijl de publieke functie (strand) toeneemt, de publieke parkeermogelijkheden in het gebied afnemen.

Kortom, men heeft het wel over opwaardering van publieke functies, maar de bereikbaarheid ervan voor de inwoners van Enkhuizen wordt minder, dan men ons tot dusver heeft willen doen geloven.

Op 28 december werk ik dat gegeven in “Meningen en feiten” verder uit aan de hand van de inmiddels verstrekte vergunning. De tekening van het wegenplan bevestigd wat ik 6 maanden eerder al vermoedde.

De publieke parkeervoorziening wordt de helft kleiner en er is geen rekening gehouden met een uitbreiding richting baai, zodat de constructie ervan niet langer waarschijnlijk is.

Wat de raad nu door het college verteld wordt had ze allemaal allang kunnen weten, als men niet zulke lange tenen had gehad en zich niet zo zelfgenoegzaam en gemakzuchtig zou hebben opgesteld, zodra het gaat over het verwerven van kennis en inzicht.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: