Miskleun.

Op 31 december 2020 sprak ik de verwachting uit, dat de raad zich in 2021 zou revancheren en zou besluiten om enkele (door het college geheim verklaarde) documenten in te willen zien. Het heeft niet zo mogen zijn.

In mijn verzoek aan de raad stonden een aantal constateringen die door raad en college zouden zijn weersproken, als ze daartoe in staat zouden zijn geweest.

Bijvoorbeeld, dat aan Orez bv gestelde voorwaarde voor gunning niet meer was dan een wassen neus en dat de bewering van het college, dat de bieding, die door Orez bv was uitgebracht marktconform zou zijn, op een denkfout berustte.

Wat onder de rubriek “baten” zeker NIET zal zijn opgenomen in de door Orez ingediende kosten/baten analyse is de bouw van een “Droompark” met meer dan 60 bungalows op het campingterrein. Met een verkoopwaarde van rond de 18 miljoen.

Wat onder de rubriek “kosten” WEL zal zijn opgenomen in de analyse van Orez bv zijn de aanzienlijke kosten voor de aanleg van landtongen in het plan Vesting en de aanleg van een baai met bijbehorende voorzieningen.

Van de ene kostenpost weten we zeker dat ze inmiddels is komen te vervallen, van de andere is vrijwel zeker dat ze zal komen te vervallen.

Het weglaten van opbrengsten en het opvoeren van kosten, die uiteindelijk niet gemaakt hoeven worden, in een kosten/baten analyse resulteert in een bieding voor de concessie die miljoenen lager uitvalt.

In dat licht valt de bieding voor de concessie (€ 335.000,-) redelijk eenvoudig te verklaren.

Dat college en raad vervolgens gezamenlijk hun uiterste best om hun miskleun voor de bevolking geheim te houden valt te begrijpen, maar valt uiteraard niet goed te keuren.

Maar dat de plaatselijke nieuwsmedia niets beter weten, dan de gang van zaken dood te zwijgen, verbaast me nog het meest.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: