Tegenmacht.

Indrukwekkende toespraak van Pieter Omtzigt over het ontbreken van een tegenmacht. Eerste klikt voert je naar Twitter, tweede naar de NOS site. Fragment, waarin hij uitlegt wat er mis, is duurt nog geen 2 minuten.

Zoals er een Haagse kliek is, die voornamelijk met zichzelf bezig is, zo is er ook een Enkhuizer kliek. Die zo nu en dan wat kibbelt om de schijn op te houden, dat men het ook wel eens niet met elkaar eens is. Maar toch voornamelijk bezig om het elkaar niet al te lastig te maken.

De innige band tussen kamer en regering, wordt op lokaal niveau gekopieerd door de innige band tussen raad en college. De geringe ambitie van de pers om zelfstandig onderzoek te doen, viert ook lokaal hoogtij.

Ik beweer al geruimde tijd dat de gemeente, door haar manier van aanbesteden, miljoenen is misgelopen.

Dat de aan Orez gesteld gunningsvoorwaarde een wassen neus was en bij nadere beschouwing meer weg had van een doorgestoken kaart.

Dat het taxatierapport geen bewijs is voor een marktconforme bieding en dat de bewering van het college daarover berust op een denkfout.

Allemaal zaken waar de lokale pers zijn vingers niet aan wil branden, omdat er geen autoriteit is die de juistheid wil bevestigen en ze zelf de moeite niet willen doen om het uit te zoeken.

Ik heb 11 jaar lang geprobeerd om tegenover de bureaucratische macht van de gemeente een democratische tegenmacht te stellen, door zaken aan de orde te stellen waar bureaucraten liever niet in het openbaar over praten.

Wat mij betreft kan de raad zich alleen nog in de komende raadsvergadering revancheren.

Door te besluiten om de twee documenten in te willen zien, die van doorslaggevend betekenis zijn geweest voor het verlenen van de concessie aan Orez bv.

De kosten/baten analyse en het taxatierapport waarachter het college haar denkfout probeert te verbergen.

Mijn verzoek aan de raad, door middel van een inspraaknotitie, heb ik de raad en de griffier (die haar moet voorlezen) vanochtend doen toekomen.

En als de raad halsstarrig haar kop in het zand wil blijven steken, wat zomaar zou kunnen, dan kan Radar misschien nog uitkomst brengen.

Ik heb ze inmiddels al laten weten wat mijn ervaringen zijn.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: