De mening van anderen.

Op mijn blog geef ik al meer dan 11 jaar mijn mening over de opvattingen die ons stadsbestuur wereldkundig maken.

Opvattingen die gewoonlijk als feiten worden gepresenteerd.

Feiten die zijn vastgelegd in raadsvoorstellen en hun bijlagen. Ook wel raadsstukken genoemd. Op mijn blog, is een klein blokje ingericht onder de kop “Stukken van en voor de raad”. Waarschijnlijk alleen te benaderen vanuit een desktop computer en niet via een telefoon.

Niettemin vormen die stukken de bron voor mijn meningen, net als de verslagen in krant of opvattingen die politieke partijen op hun websites naar voren brengen. De links daar naartoe zijn ook op mijn blog te vinden.

Het gaat me er niet om mijn mening als enig juiste te presenteren, maar om op mijn blog iedereen, die belangstelling heeft voor politieke kwesties, in de gelegenheid te stellen om kennis te nemen van alle (op dat gebied) bestaande meningen.

Eerlijk gezegd vind ik, wat ik de afgelopen 11 jaar gedaan heb, eerder een taak voor de politieke partijen dan voor een gewone kiezer. Dus het in stand houden van een blog, waarop politieke partijen hun standpunten naar voren kunnen brengen en de vragen van kiezers kunnen beantwoorden. Het liefst verdeelt in een blog van de coalitie en de oppositie.

Maar dat willen ze niet, iedere partij creëert zijn eigen website, waarop zelden een mening is te lezen, laat staan dat je er op zou mogen reageren. En als dat wel mag, dan moeten het positieve reacties zijn, anders raken onze dames en heren politici van de kook.

Je mag dus meepraten, maar wel op een manier die de machthebbers bevalt want anders weigeren ze om naar je te luisteren. Beluister in dat verband de vergadering van september 2020. Onderdeel spreekrecht, waar een brief van een burger wordt voorgelezen.

Waarna de leden de Jong (EV!) van Marle (D66) Sandstra (PvdA) en Aukus (EL) hun afschuw uitspreken over de toon van de brief en dus niet bereid zijn om nog aandacht te schenken aan het probleem dat de briefschrijver aan de orde stelt.

Hetzelfde lot dat mijn blog al jarenlang heeft getroffen heeft.

Men heeft geen waardering voor de manier waarop ik problemen aan de orde stel en dus schenkt men ook geen aandacht aan de oplossingen. Met als gevolg, dat we nu miljoenen armen zijn, dan wanneer men wel aandacht had besteed aan de dingen die ik naar voren heb gebracht.

De voortdurende verwarring bij onze raadsleden is, dat ze de meningen van het college als feiten zien en daardoor geen oog meer hebben voor de meningen van anderen en met oogkleppen door het (politieke) leven gaan.

Het is in ons aller belang, als de gemeenteraad zich open zou stellen voor andere meningen, dan alleen maar die van het college.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “De mening van anderen.”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: