Cordon sanitaire

Klaarblijkelijk heeft de Enkhuizer raad rond mijn persoon een soort cordon sanitaire gecreëerd, waardoor het voor individuele leden onmogelijk is om inhoudelijk te reageren op wat ik op mijn blog publiceer.

In het verleden heb ik wel eens een beroep op de lokale pers gedaan in de zin van, waarom vragen jullie niet wat hun standpunt is over een en ander, maar dat heb ik inmiddels opgegeven.

Het NHD publiceert wekelijks een pagina over het geloof. Ik zou het toejuichen als ze hetzelfde zouden doen over de lokale politiek. Een pagina over het geloof laat je niet redigeren door iemand die atheïst is.

Een wekelijkse pagina over de achtergronden van de lokale politiek zou geredigeerd moeten worden door iemand met affiniteit voor het onderwerp. Mogelijk is die bij het NHD niet voorhanden.

Waarschijnlijk is bovendien, dat een wekelijkse pagina over de achtergronden van de lokale politiek commercieel niet interessant genoeg is. Spijtig, maar kranten zijn onderhevig aan commerciële overwegingen en publiceren daarom alleen datgene waar haar lezers belangstelling voor hebben.

Ik hoef geen rekening te houden met commerciële overwegingen, ik hoef ook geen lezers naar de mond te praten en kan daarom de onderwerpen aansnijden die ik van belang vind.

Op dit moment is dat alleen nog maar de openbaarheid van bestuur. Een onderwerp dat niet op zichzelf staat, maar (in Enkhuizen) onverbrekelijk is verbonden aan de manier waarop de herinrichting van het recreatieoord is gegund aan OREZ bv.

Het college gelooft nog steeds, dat ze met behulp van allerhande kunstgrepen de reden voor gunning aan Orez bv geheim kan houden. Daarvoor heeft ze wel de medewerking van de raad nodig. De vraag is derhalve, hoe lang de raad die medewerking zal blijven verlenen.

Over een jaar zijn er verkiezingen en kan de rol die raadsleden hebben gespeeld bij het geheimhouden van documenten ter beoordeling worden voorgelegd aan de kiezers.

Tot nu toe kon de raad zich verschuilen achter de bewering, dat men mijn blog niet las.

Daarom heb ik besloten, dat ik vanaf nu de raad formeel informeer over wat ik heb geschreven en ze er op gewezen, dat voor het geval men het niets eens is met de door mij gegeven voorstelling van zaken, mijn blog een mogelijkheid om te reageren heeft.

De opvatting die ik verkondig is deze.

Door onbekwaamheid van het college (en ambtenaren) en onachtzaamheid van de raad is de gemeente Enkhuizen miljoenen misgelopen bij de verkoop van haar recreatieoord.

Een feit, dat college en raad verborgen willen houden door o.a. een taxatierapport (dat deel uitmaakt van de schijnconstructie) geheim te houden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: