Verwijten maken.

Iemand op Facebook was boos op me, omdat ik een vergelijking had gemaakt tussen de verkoopprijs voor buitendijks land van een particuliere eigenaar en de verkoopsprijs van de gemeente.

De vliegclub Pegasus was gevraag € 150.000,- neer te tellen voor het lapje grond waarvan ze modelvliegtuigen laten opstijgen. De gemeente heeft een zelfde hoeveelheid nabijgelegen grond verkocht voor € 15.000,-.

Waar € 150.000,- een onmogelijke opgave voor de vliegvereniging is, zou een bedrag van € 15.000,- wel tot de mogelijkheden moeten behoren. De vereniging had 40 leden begreep ik uit het bericht. De man vierhonderd euro en je bent eigenaar.

Moet te doen zijn.

Een en ander op basis van de veronderstelling, dat de gemeentelijke verkoopprijs in overeenstemming was met de economische waarde van de grond.

De economische waarde van grond wordt bepaald door wat je met die grond mag doen. Het gebied maakt deel uit van een provinciaal monument en heeft de bestemming natuur.

Anders dan de opbrengst uit begrazing zijn er bij mijn weten geen andere activiteiten, die de kosten van onderhoud van het gebied kunnen beperken.

Als de economische waarde van de grond inderdaad rond € 1,- m2 ligt, zoals de verkoopprijs van de gemeente doet vermoeden, dan zou ik er voor willen pleiten dat de overheid (gemeente of waterschap) zichzelf eigenaar maakt van de grond vanwege haar monumentale waarde.

Nogmaals, onderhoud van de grond kost geld. Van de modelvliegtuigclub zou je een bijdrage in de kosten van het onderhoud mogen verwachten.

Wat die boze mijnheer op Facebook betreft, hij zou er goed aan doen zich eerst eens ergens in te verdiepen, alvorens hij anderen verwijt een haatcampagne te voeren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: