Onderling gekibbel.

Waar ik me wel over verbaas is, dat het NHD wel aandacht wil besteden aan de weigering van PvdA en VVD om deel te nemen aan de maandelijkse toneelvoorstelling, ook wel raadsvergadering geheten.

Maar geen enkele belangstelling kan opbrengen voor de vraag, hoe het toch mogelijk is, dat in Enkhuizen grond (waarvan de uiteindelijke geschatte waarde 30 miljoen is), door de gemeente voor € 335.000,- van de hand werd gedaan.

Het antwoord op die vraag ligt verborgen in de exploitatie-opzet die door Orez is overlegd aan de gemeente. Daarin staan de door Orez geschatte opbrengsten en de te maken kosten.

Met als eindconclusie, wilde Orez een redelijke winst behalen, dan kon ze voor de grond niet meer dan € 335.000,- betalen

Helaas, op grond van vage bezwaren weigert het college die exploitatieopzet ter inzage te geven.

Hetzelfde geldt voor het taxatierapport, waarvan het college beweert, dat het bevestigt, dat de door Orez ingediende schattingen marktconform zijn.

De essentie van marktconforme schattingen is, dat alle insiders er kennis van hebben en ze dus niet geheim zijn.

Dat neemt niet weg, dat het college ze geheim verklaard heeft, wat echter door de raad moet worden bekrachtigd, hetgeen is nagelaten.

Waardoor het document van rechtswege niet langer geheim is en het college mij ten onrechte inzage geweigerd heeft.

Ik heb het Presidium gevraagd om te beoordelen of die geheimhouding na 3 jaar nog steeds van kracht moet blijven, maar het Presidium heeft geweigerd daarop antwoord te geven. Terwijl het beoordelen of iets geheim moet blijven een taak van de raad is.

Zich willens en wetens onttrekken aan die taak komt wat mij betreft neer op plichtsverzuim.

Terug naar de vraag die antwoord behoeft.

Hoe is het mogelijk dat je grond die bij de verkoop aan particulieren al gauw 30 miljoen zal opbrengen door de gemeente is verkocht voor € 335.000,-.

Nu ben ik niet de enige die inzage mag vragen in documenten op basis waarvan de overheid haar besluiten neemt. De krant mag dat ook, alleen doet ze het niet.

En daardoor ontgaat haar het echte nieuws en blijft ze doormodderen met het publiceren van de persberichtjes, met behulp waarvan partijen hun onderling gekibbeld toelichten.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: