Foutenfestival.

Vandaag in het NHD een hele pagina over de camping op het REZ waarbij zowel het bestuur van de vereniging van campingbewoners als de voorzitter van het comité tot behoud van het recreatieoord aan het woord worden gelaten.

De campingbewoners zijn tevreden met hun nieuwe stek en willen rust in de tent. De voorzitter van het comité, dat samen met de IJsselmeervereniging bezwaar heeft gemaakt tegen het bestemmingsplan, durft niet uit te sluiten, dat het deel van de camping, waar de stacaravans (afkomstig van de oude camping) gestald zijn, verplaatst zou moeten worden.

Het probleem waar ik al sinds januari voor gewaarschuwd heb is, dat door de gemeente, de provinciale voorschriften inzake het in stand houden van een kwaliteitszone aan de voet van de West-Friese Omringdijk, genegeerd zijn.

In die kwaliteitszone, die 200 breed is vanaf de voet van de Omringdijk, mag niet gebouwd worden en moet voor iedereen toegankelijk blijven .

Het deel van de camping met stacaravans valt binnen die twee honderd meter. Niettemin heeft de gemeente (nadat ze waren geplaatst) een vergunning verstrekt om ze te mogen plaatsen.

De IJsselmeervereniging en het comité hebben bezwaar aangetekend tegen het verlenen van de vergunning. Dat bezwaar is niet ontvankelijk verklaard door de gemeente.

Tegen die beslissing kun je bezwaar aantekenen bij de bestuursrechter. Maar vanaf dat punt wordt het onduidelijk.

Volgens de krant hebben IJsselmeervereniging en het comité het daarbij gelaten en geen bezwaar aangetekend. Men concentreert zich nu alleen nog op de procedure bij de RvS.

Dat het bezwaar tegen het verlenen van een vergunning is opgegeven verbaast me, omdat het aanvankelijke verweer van de gemeente was, dat de provinciale richtlijnen geen onderdeel vormden van het bestemmingsplan. Met andere woorden het verlenen van de vergunning was niet in strijd met het BP.

Echter sinds de laatste wijziging van het BP, maken de provinciale richtlijnen wel deel uit van het BP en kan dus gesteld worden dat de verleende vergunning in strijd met het bestemmingsplan is verleend.

Morgen meer over dit foutenfestival.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: