Serieus nemen.

Van tijd tot tijd zijn er mensen die me een berichtje sturen waarin ze voorstellen dat ik contact moet opnemen met Zembla, of Radar. Ze bedoelen het goed, maar ik schrijf altijd terug dat ik het nut er niet van inzie.

Denken we echt, dat de rest van Nederland zich zal gaan verdiepen in iets, dat de doorsnee Enkhuizer geen moer kan schelen?

Bovendien, wat is dat probleem? Het college heeft de ontwikkelaar (aan wie ze het recreatieoord heeft verkocht) een paar miljoen in de schoot geworpen. Dat geld zijn we kwijt, maar waarom zouden ze in Nieuwe Pekela daar van wakker liggen?

De instantie die dat had moeten voorkomen, de gemeenteraad, was allang blij dat ze nergens over na hoefde te denken en steunt het college in haar bewering dat er eigenlijk niets aan de hand is.

Lekker makkelijk natuurlijk, maar als de “gewone” Enkhuizer daar genoegen mee neemt, waarom denken we dan, dat er in Schin op Geul mensen rondlopen, die zich daar wel druk over zouden willen maken?

Kortom, als we het politieke klimaat in Enkhuizen willen veranderen, dan heeft het geen zin om de rest van Nederland er bij te betrekken. We zullen zelf aan een oplossing moeten werken.

In mijn vorige bericht schreef ik, dat de bureaucratische krachten in Enkhuizen de macht hebben gegrepen en dat de democratische krachten zich er inmiddels bij hebben neergelegd.

Als we willen dat de balans weer in evenwicht komt (niet alles wat bureaucraten naar voren brengen is slecht) dan hebben de democratische krachten geen andere keus dan zich te bundelen.

Niet om weer de zoveelste nieuwe partij te vormen, maar tot een instantie, die er op toeziet dat de politieke partijen hun verplichtingen ten opzichte van de kiezers serieus nemen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Serieus nemen.”

 1. Tja , Pim welke instantie is dat ?Wij blijven volhouden, met de IJsselmeer vereniging en gestelde door Groen Links vragen bij GS en Raad van State

  Like

  1. Henk, goed opgemerkt, zo’n instantie is er nu nog niet maar zou er wel moeten komen. Feitelijk is de kiezer de toezichthouder van de raad, alleen zijn de mogelijkheid tot ingrijpen beperkt tot 1 keer stemmen in de vier jaar.
   Ik ben er voorstander van de mogelijkheid tot ingrijpen te vergroten door middel van tussentijdse verkiezingen. Dat kan nu nog niet, maar je kunt wel streven naar een wetswijziging.

   Like

  1. Enno, de journalisten hebben hun eigen zaken waar ze aan werken. Wat je zou kunnen doen is ze een uitgewerkt artikel aanbieden, maar wat bereik je daarmee. Zoals Mark Twain zegt, het is makkelijker om mensen te bedonderen, dan ze er van te overtuigen dat ze zijn bedonderd. Dat geldt ook hier.
   De meeste raadsleden zijn namelijk zo zelfgenomen, dat ze weigeren om te aanvaarden, dat hun knollen voor citroenen zijn verkocht of, zoals een lezer het ooit omschreef, ze willen niks horen, ze willen niks zien en ze willen al helemaal niks doen.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: