Instemming van de raad.

Gisteren las ik opnieuw het interview van Paul Gutter met Ruud van Leeuwen, een van de vier eigenaren van Orez bv. Het stond op 11 mei 2019 in het NHD.

Onder veelzeggende kop, “Zuiderzeemuseum is laf bezig”

Van Leeuwen beklaagt zich daarin over een aantal zaken. Om te beginnen over het ZZM, dat volgens hem geen enkele reden tot klagen zou mogen hebben, omdat ze nu naar oude klerecaravans zitten te kijken.

Wat hij gemakshalve vergeet is, dat deze klerecaravans (die toen nog verdekt in in bebossing stonden), door zijn bedrijf straks open en bloot worden opgesteld in wat de provincie heeft aangemerkt als kwaliteitszone.

Ook de noodzaak tot aanpassing van plan wordt het ZZM verweten, maar ook dat is een pertinente onjuistheid. De extra landtong was er niet, om ruimte vrij te kunnen maken voor parkeergelegenheid voor het ZZM. Daarvoor was in “Vesting 2.0” op die plek ook geen ruimte gereserveerd.

De enige reden voor de extra landtong was om zeker te stellen dat het plan zou worden afgekeurd, zodat het kon worden vervangen door een heel ander (qua uitvoering miljoenen goedkoper) plan.

Miljoenen die, op basis van het mechanisme dat tussen gemeente en Orez was overeengekomen aan de bieding aan de gemeente hadden moeten worden toegevoegd. Maar in plaats daarvan werd toegevoegd aan de door Orez te maken winst.

Daarboven werd Orez (ter compensatie voor het niet doorgaan van Vesting 2.0) een zoek locatie aangeboden voor het geval men in de toekomst verder wilde uitbreiden.

Als gezegd, het interview werd op 11 mei in het NHD geplaatst. Dat was meer dan een maand, nadat Orez bv was verkocht. Niet aan Droomparken, maar aan Reynaerde Leisure bv dat 5 dagen voor de aankoop van Orez was opgericht.

Wie de eigenaar van Reynaerde Leisure bv is, is niet duidelijk. Wel wie haar bestuurt en dat is Lapsa Beheer. Opgericht op 25 mei 2018 en eigendom van Adrianus Vos te Apeldoorn.

Wiens neefje Wim Vos (ook Apeldoorn) eigenaar is van Raposo Beheer BV, dat Europarcs Holding BV bestuurd, wat op haar beurt weer de eigenaar is van Europacs bv, dat naar het schijnt, onlangs Droomparken heeft overgenomen.

Maar goed, een maand nadat de eigenaars van Orez bv haar (naar verluidt) met 2 miljoen winst headden verkocht beklaagt de oud eigenaar Van Leeuwen zich (in het interview) over het feit, dat Orez de grond niet gratis had gekregen.

Maar tonnen had moeten betalen. Hoeveel tonnen wisten we toen niet maar nu wel. Ruim 3 ton voor een hoeveelheid grond die (doorverkocht aan particulieren) naar alle waarschijnlijkheid 30 miljoen zal opleveren.

Hoe dat precies in zijn werk gaat staat omschreven in de exploitatieopzet, die Orez bv bij de gemeente heeft ingeleverd, maar die, met instemming van de raad, niet mag worden ingezien.

Waarbij de raad, zoals gewoonlijk, geen idee heeft waarmee ze heeft ingestemd, omdat de exploitatieopzet haar nooit ter inzage is gegeven.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: