Doorgestoken kaart?

De hoorzitting op 22 oktober, waarin ik mijn bezwaar tegen college besluit mag toelichten, heeft uiteraard alleen ceremoniële betekenis.

De teerling is immers geworpen en het besluit staat vast. Kost wat het kost dient voorkomen te worden, dat we ooit zullen begrijpen wat destijds de doorslag heeft gegeven om de herinrichting van het recreatieoord in handen te geven van een bv zonder personeel, zonder geld en zonder ervaring.

Voor een prijs waarbij iedereen zijn vingers bij aflikt.

Met name de rol die de gemeenteraad daar in speelt is bijzonder. Ik heb haar via het Presidium verzocht inzage te vragen in het taxatierapport om vervolgens te beoordelen of de daarop rustende geheimhouding nog steeds in stand moest blijven.

Een redelijk verzoek lijkt me, waar echter geen gehoor aan is gegeven en men ook niet het fatsoen heeft kunnen opbrengen om op mijn verzoek te reageren.

Free lance journalist Chris Aalberts heeft een boekje over de lokale politiek in zijn geboortestad, Den Helder, geschreven. “Palermo aan het Marsdiep”.

Het wordt tijd dat ik ophoud mensen proberen te overtuigen die, vanwege de belangen die ze dienen, niet te overtuigen zijn en hetzelfde ga doen. “Cosa nostra aan het Krabbersgat”.

Naar verluidt hebben de vorige eigenaars van Orez bv (na het sluiten van de overkomst) de bv verkocht met 2 miljoen winst. Of zij de enigen zijn die aan de overeenkomst hebben verdiend is niet helemaal duidelijk.

Mogelijk was de exploitatieopzet toch niet zo marktconform als er door de gemeente werd beweert en kan de nieuwe eigenaar (Droomparken) die extra 2 miljoen zonder al te veel inspanning terugverdienen. Ik heb inmiddels ook al aangetoond, dat die mogelijkheid er inderdaad is en waar ze uit bestaat.

Dus de exploitatieopzet was van meet af aan een doorgestoken kaart? Er is veel dat daar op wijst, maar duidelijk is, dat de gemeenteraad er alles aan doet om te voorkomen dat we er ooit achter zullen komen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: