Budget neutraal.

Najaar 2018 werd de overeenkomst met Orez over de herindeling van het REZ gesloten. Verschillende plannen over die herinrichting zijn de revue gepasseerd. De wethouder voert met Jan en alleman constructief overleg, maar wat heeft hij tot dusver gedaan om de toegang tot het gebied te verbeteren?

Voor zover valt na te gaan, helemaal niets. Geen tekening, geen begroting en ook geen inspraak van de omwonenden.

Dat er aan het meest Noordelijke deel van de Noorderweg en de dijkopgang iets te verbeteren valt zal duidelijk zijn.

Langs de Noorderweg zal aan de westkant een fietspad moeten komen wil de wethouder zijn belofte van een veilige toegang tot de sportvelden waarmaken. Daarvoor is op dit moment geen ruimte, dus de bestaande bomenrij zal gekapt moeten worden en grond aangevoerd.

Hetzelfde geldt voor de dijkopgang, die zeker 3 meter breder gemaakt moet worden dan zij nu is. Uiteraard moet die grond eerst inklinken voordat er een weg kan worden aangelegd. De gemeente had een gronddepot op de Schepenwijk, maar de daar liggende grond is inmiddels naar elders afgevoerd.

Is dat alles? Nou nee. De T kruising Noorderweg/Dreef zou ook verbeterd moeten worden. Een opstelstrook voor afslaand verkeer richting REZ lijkt me geen overbodige luxe. Zeker als de Melkmarkt afgesloten blijf en het verkeer, dat de stad uit wil de Noorderweg moet nemen.

Kortom, de gemeente weet al twee jaar dat de herinrichting onafwendbaar is en dat als gevolg van die herinrichting een toename van verkeer zal zijn. Hoe groot die toename precies is doet feitelijk niet eens ter zake. Feit is, dat de toegang tot het gebied sowieso verbeterd moet worden.

Zo’n verbeterplan is nog niet aan de raad voorgelegd, laat staan dat de kosten ervan bekend gemaakt zijn. En zo lang dat laatste niet is gebeurd, vind ik ook, dat je de kwalificatie “budget neutraal” niet mag gebruiken.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: