Verkeersintensiteit.

Verkeersintensiteit is een schatting van de hoeveelheid verkeer die het REZ na herinrichting zal opleveren.

De schatting/berekening is door RHO, adviseur op het gebeid van ruimtelijke ordening van Droomparken, gedaan en vastgelegd in de Mobiliteitsnota, die een van de vele studies is, die de grondslag vormen van het uiteindelijke Bestemmingsplan.

Naar aanleiding van die nota heb ik, of beter gezegd de Paljas Vereniging, een zienswijze ingediend die er op neer kwam, dat de uitkomst van de berekende verkeersintensiteit onbetrouwbaar was, omdat ze gebaseerd was op een methodologische fout.

Die bestond er uit, dat een gemiddelde waarde van een belangrijke functie in het gebied (SWL) was opgeteld bij maximale waarden van overige functies. Met als gevolg, dat de maximale waarde van alle functies tezamen genomen, veel lager uitviel dan zij in werkelijkheid was.

Ik ben geen deskundige op het gebied van verkeersintensiteit, maar kan wel een onjuiste manier van rekenen ontdekken en daaruit concluderen, dat een op die manier berekende uitkomst, onbetrouwbaar is.

Ik vraag me sowieso af, of je er als gemeente verstandig aan doet, om geheel en al te vertrouwen op de adviezen van de adviseur van je wederpartij.

Zo “vergat” RHO de ook provinciale voorwaarden op het gebied van ruimtelijke ordening in het bestemmingsplan op te nemen. Hierdoor werd de inrichting van de camping mogelijk op een plek die de provincie uit ruimtelijke overwegingen had uitgesloten.

Deze kwestie ligt nog onder de rechter, maar mocht blijken dat de gemeente, (als gevolg van die nalatigheid) ten onrechte een vergunning verleende, dan gaat het ongedaan maken van die fout tonnen vergen.

Wat ik me nu afvraag is dit, moet ik gebruik maken van mijn hindermacht om de gemeente te dwingen om de bevindingen van RHO (op het gebied van de verkeersintensiteit), aan een second opinion te onderwerpen?

Zodat er meer zekerheid ontstaat over de vraag of er straks geen verkeerschaos gaat ontstaan buiten het plangebied.

Of moet ik doen wat de politici tot dusver hebben gedaan? Je nergens om bekommeren (totdat het te laat is) en gewoon afwachten of (en waar) het schip strandt.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Verkeersintensiteit.”

 1. Is het mogelijk de verkeerslichten dusdanig af te stellen, dat fietsers komende uit de richting Ketenwaal, iets langer moeten wachten voor de oversteek van de Lindenlaan?

  Like

  1. De vraag stellen is haar beantwoorden denk ik, verkeerslichten kunnen worden afgesteld, dus ja, een langere wachttijd voor fietsers moet mogelijk zijn. Of het wenselijk is, is weer iets heel anders.

   Like

 2. Ik zal maar even een reactie geven, iedereen likes je berichten, maar de laatste tijd zijn er geen reacties op je posten.
  Nu al is het kruispunt bij de BP al een “in de knoop punt”. Files tot aan het Esso station en aan de andere kant tot ver boven de rotonde van de maagd van Enkhuizen.

  Geliked door 1 persoon

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: