Phyrrusoverwinning?

Zoals ik voorspelde heeft de raad de derde versie van het bestemmingsplan (hierna BP) Enkhuizerzand goedgekeurd, waarbij Struijlaart (als gebruikelijk) de eigen organisatie (en daarmee indirect zichzelf) in het zonnetje probeerde te zetten.

In werkelijkheid dankt de gemeente het bereikte resultaat natuurlijk in de eerste plaats aan de huidige eigenaar van het recreatieoord. Droomparken.

Daar zijn ze natuurlijk niet zo dom, dat ze de manier waarop zij van haar pas verworven bezit gebruik mag maken, laat bepalen door de brekebenen in de Breedstraat. Dat kunnen ze zelf beter.

Het BP is grotendeels opgesteld door de firma Rho, adviseurs voor de leefruimte bv en jarenlang adviseur van Droomparken. De bemoeienis van de gemeente voor wat betreft het BP beperkt zich voornamelijk tot het betalen van de door Rho ingediende facturen.

De hersteloperatie, waarbij de tekortkomingen van de eerdere versie zijn weggepoetst, hebben tot op heden € 65.000,- gekost. Tijdens de raadsvergadering heeft geen enkele partij aandacht besteed aan dit aspect.

Hoewel Struijlaart (naar de raad toe nog) blijft proberen de indruk te wekken dat hij nog steeds in controle is, ontkwam hij er niet aan te erkennen, dat de onderhandelingen over het herstelplan primair waren gevoerd door de eigenaar van het recreatieoord. Droomparken, in de persoon van haar directeur Bruil.

Die bepaalt in hoeverre hij tegemoet wil komen aan de wensen van het ZZM en de Provincie. Naar het zich laat aanzien zijn die wensen volledig ingewilligd.

Omdat het inwilligen van de wensen van de Provincie voor Droomparken een omzetverlies betekent, ligt de vraag voor de hand, in hoeverre de gemeente Droomparken voor dat omzetverlies heeft gecompenseerd.

Dat moet dan vastgelegd zijn in de nieuwe anterieure overeenkomst, maar ook daarover zijn in de raadsvergadering van gisteren geen vragen gesteld.

Kortom, Droomparken heeft voor zichzelf een nieuw bestemmingsplan weten uit te onderhandelen door toe te geven aan de wensen van de Provincie en het ZZM, terwijl de kosten ervan zijn neergelegd bij de gemeente.

Wat kan er in hemelsnaam nog mis gaan? Wel, daar schreef ik gisteren al over.

Dank zij het “vernieuwde” BP is is de door de gemeente verleende vergunning voor de plaatsing van caravans in de kwaliteitszone in strijd met het BP. Welke gevolgen daar aan moeten kleven bepaalt uiteindelijk de bestuursrechter, maar de overwinning van gisteren zou zo maar een Phyrrusoverwinning kunnen zijn.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: