Opnieuw verhuizen?

De krant van vandaag maakt melding van het feit, dat het bezwaar tegen het verlenen van een vergunning (voor de aanleg van een camping door Droomparken) door de gemeente ongegrond is verklaard.

Indieners van het bezwaar, de IJsselmeervereniging en Comité tot behoud van het Enkhuizerzand, dienen zich nu af te vragen, of de aangevoerde redenen voor de ongegrondverklaring hout snijden.

Is dat naar hun mening niet het geval, dan ligt het voor de hand dat zij hun bezwaar aan de bestuursrechter in Alkmaar zullen voorleggen.

Er is namelijk, tussen het moment dat Vereniging en Comité hun bezwaar indienden en het moment waarop hun bezwaar ongegrond werd verklaard, een en ander veranderd.

In het eerdere bestemmingsplan, dat RHO (adviseur van Droomparken en door Enkhuizen belast met het maken van een bestemmingsplan) had gemaakt, waren provinciale voorschriften inzake de ruimtelijke ordening weggelaten.

In haar reactieve aanwijzing maakt de provincie bezwaar tegen deze opvallende tekortkoming, waarna RHO deze omissie in haar nieuwste versie (die vanavond door de raad zal worden goedgekeurd) herstelde.

Het komt er op neer, dat het provinciale voorschrift om een 200 meter brede kwaliteitszone te handhaven aan de voet van de omringdijk, vanaf vanavond wel in het bestemmingsplan staat en dat daardoor de door de gemeente verstrekte vergunning opeens wel in strijd is met dat bestemmingsplan.

In het ergste geval kan dat betekenen, dat de sta-caravans (afkomstig van de oude camping) opnieuw moeten verhuizen.

Dit keer naar de plek waar Droomparken een villapark had gedacht. Volgens mij was de gemeente met Orez een verplaatsing van de camping overeengekomen, want daar is voldoende ruimte voor.

Waar niet voldoende ruimte voor is, is een camping met daarop als een soort bonus een Droompark met 65 bungalows.

Enfin, als ik in januari van dit jaar vaststel, dat de inrichting van de camping niet in overeenstemming is met de provinciale voorschriften, dan had dat de gemeente en de adviseur van Droomparken natuurlijk ook op moeten vallen.

Dat zal hun ook niet zijn ontgaan, denk ik, maar waarschijnlijk denken ze ook, dat voorschriften er alleen maar zijn voor Jan met de korte achternaam en dat zij daar ver boven verheven zijn. Wordt vervolgd.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Opnieuw verhuizen?”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: